"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman, 31 Mart’ta askerleri isyandan vazgeçirdi

21 Temmuz 2016, Perşembe
Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz, Bediüzzaman Said Nursi’nin 31 Mart Hadisesi’nde isyancılara çağrıda bulunarak onları isyandan vazgeçirmeye çalıştığını söyledi.

Her gün saat 09.50’de Periscope yayını ile gündemi değerlendiren Güleçyüz, dünkü yayında Bediüzzaman’ın 31 Mart hadisesindeki teskin edici tutumunu hatırlattı. Türkiye’nin demokrasi serüveninin Osmanlı Devleti’nin son dönemindeki Meşrûtiyet ilânı ile başladığını belirten Güleçyüz, ilk darbenin de Sultan Abdülhamid’in tahttan indirilmesi olduğunu söyledi.

8 tabur asker vazgeçti

Sultan Abdülhamid’in tahttan indirilmesi ile başlayan darbeler sürecinin ardından yaşanan bir diğer darbenin 31 Mart hadisesi olduğunu belirten Güleçyüz, Bediüzzaman Said Nursî’nin bu hadise esnasındaki tutumunu izleyicilerine aktardı. Güleçyüz, o dönemde isyancılara önce gazete lisanıyla uyarılarda bulunduğunu hatırlattığı Bediüzzaman’ın daha sonra Harbiye Nezareti’ne giderek taburlara seslendiğini ve 8 isyancı taburu isyandan vazgeçirdiğini belirterek şunları kaydetti: “Sözü dinlenen bir âlim olarak fitnenin söndürülmesi için devreye girdi ve 8 isyancı taburu vazgeçirdi. Öbür taraftan olayların kontrolden çıktığı bir noktada da, ulaşabildiği herkese ‘Karışmayın’ diyerek, provokasyonlara açık bir ortamda yangının daha da büyümesine bir şekilde dahliniz olmasın tavsiyesinde bulundu.”

Provokasyonlara karşı uyarı yaptı

Yayının son bölümünde 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimine de değinen Güleçyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdiki olayda da emir komuta zinciri yok, amirlere itaatsizlik var. O gece havaalanı ve köprülere sevk edilen her şeyden habersiz askerlerin linç edilmesi gibi taşkınlıkların, Bediüzzaman’ın yaklaşımlarında asla yeri yok. O, insanları provokasyon tuzaklarına düşmemeleri konusunda da uyardı.” 

HABER: MERVE İRİYARİ

Etiketler: bediüzzaman
Okunma Sayısı: 5188
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı