"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman Camiinde birlik mesajları

27 Mart 2016, Pazar 15:00
Hizan İlçe Müftülüğünce Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 56. yıl dönümü münasebetiyle, Bediüzzaman Ulu Cami'de program düzenlendi. Hizan İlçe Müftüsü Tahir Erçin, "Mevla, onun bizlere bıraktığı ihlas ve uhuvvet mesajları yeni nesillerimize aktarmayı nasip eylesin" dedi.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 56. yıl dönümü münasebetiyle, Hizan ilçesinde mevlit okutuldu.

Hizan İlçe Müftülüğünce Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 56. yıl dönümü münasebetiyle, Bediüzzaman Ulu Cami'de program düzenlendi. Hizanlıların yoğun ilgi gösterdiği program, Merkez Yeni Cami İmam Hatibi tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. 

Küçük mevlithanlar tarafından mevlit okunmasıyla devam edilen programda, Kürtçe ve Türkçe okunan ilahiler, büyük beğeni topladı. Hizan İlçe Müftüsü Tahir Erçin, yaptığı açıklamada, Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 56. yıl dönümü münasebetiyle memleketinde mevlit vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bu toprakların yetiştirdiği Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin vefatının 56. yıl dönümü nedeniyle Bediüzzaman Ulu Cami'de andıklarını ifade eden Erçin, şöyle konuştu: 

"Diyanet İşleri Başkanımız ilçemizi ziyaret ettiğinde camimizi de ziyaret etti. Kendilerinden bir isim talep ettiğimizde, 'Buralar Bediüzzaman Said Nursi'nin memleketidir. O zaman bu camiye onun ismini vermek doğru olur' dedi. Yeni yaptığımız camiye ismini verdik. Camimizde toplanarak onu dualarla andık. Onu 56 yıl öncesinde bizlere risaleler yoluyla verdiği mesajları insanlara ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı basımını gerçekleştirdiği İhlas ve Uhuvvet Risalesi, buna ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu bize gösteriyor. Onu o zamanlar da gördüğü milliyetçiliği hoş görmemiştir. Ümmet olarak Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğini o zamandan bizlere haber veren Bediüzzaman Said Nursi'yi andık. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu camimizde anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. Mevla onun izinden onun mesajlarından bizlere nasip eylesin. Onun bizlere bıraktığı ihlas ve uhuvvet mesajları yeni nesillerimize aktarmayı nasip eylesin."

Nurs Dernek Başkanı Hikmet Okur ise Bediüzaman Said Nursi'nin vefatının yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin her tarafında etkinlik yapıldığını belirtti.

"Sonunda herkes İslamiyete dönecek ve başka imkanı yoktur. İslamiyet olmasa dünya barışı da olmaz" diyen Okur, "Bediüzaman'ın Türkiye'de çıkmış bir şahıstır. Rus profesörleri bu ışığı görünce imanlarını kurtarıyor. Hizan halkı üstadın eserlerine sahip çıkacak inşallah" dedi.

Duaların okunması ve verilen ikramla son bulan mevlite, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğraf: Hizan Müftülüğü Twitter Resmi Hesabından

Söz Bediüzzaman'ın

56. vefat yıldönümünde bir kez daha rahmetle yad ettiğİmiz büyük İslam müceddidi Said Nursî, anarşi ve terör afetine çok önceden dikkat çekmiş ve çarelerini göstermişti.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/soz-bediuzzaman-in_390616

AA

Okunma Sayısı: 3424
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kainat

    27.3.2016 21:52:35

    Diyanet İşleri Başkanımızı Mehmet Görmez bey efendiyi ve Hizan İlçe Müftüsü Tahir Erçin beyi bu hayırlı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, Cenab-ı Haktan muvaffakıyetler diliyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı