"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman Mevlidine büyük ilgi

01 Temmuz 2016, Cuma 11:32
Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri için okutulan mevlid yoğun ilgi gördü.

Mevlide yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şanlıurfa’da Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün Peygamberler olmak üzere hassaten vefatının 56. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.

Teravih Namazından sonra başlayan mevlid Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık’ın misafirlere hoş geldin konuşması ile başladı. Müftü İhsan Açık, Bediüzzaman’ın Şanlıurfa’ya verdiği öneme dikkat çekerek Bediüzzaman’ın “Urfa taşıyla toprağı ile mübarektir, ben Urfa halkına dua ediyorum” sözünü hatırlattı. Şanlıurfalı mevlithanların okuduğu mevilid arasında Bediüzzaman’ın eserlerinden Uhuvvet Risalesinden bir bölüm okundu. Mevlidin duasını ise Abdullah Yılmaz yaptı. Yılmaz, son günlerde müslüman ülkelerinde ve ülkemizde yaşanan terör ile maddi ve manevi sıkıntıların giderilmesi için dua etti.

Mevlide yoğun ilgi

56 yıldır aralıksız olarak yapılan mevlide Anadolu’nun bir çok yerinden yaklaşık on bin kişi katıldı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Adıyaman Belediye Başkanı F.Husrev Kutlu’nun yanı sıra Şanlıurfalılar da büyük ilgi gösterirken, siyasî partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Risale-i Nur adını verdiği 130 parçadan meydana gelen Kur’ân tefsirlerinin müellifi Bediüzzaman Said Nursî, hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) tarihinde Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas Otelinin 27 nolu odasında Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu. Bu arada geçtiğimiz yıl vefat eden Abdulkadir Badıllı Ağabey’in kabri de ziyaretçi akınına uğradı.

Mevlid canlı yayınlandı 

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ruhuna ithaf edilmek üzere okunan Mevlidi bu yıl Kanalurfa, Güneydoğu ve Edessa televizyonları canlı olarak yayınlandı.

Mevlide katılanlarla röportajlar da yapıldı. Gazetemiz Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Uçar da iftar öncesi Edessa Televizyonunun iftar programına katılarak Bediüzzaman Hazretleri ile ilgili bilgi verdi.

Bediüzzaman Vakfından İftar 

Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından geleneksel iftar yemeği verildi. İftar yemeği sonrası Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif Ziyarete açıldı.

Çevre il ve ilçelerden Misafirlerle, Şanlıurfalıların bir aradaki kaynaşması dikkate değerdi. Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin kişilik lokma tatlısı ve su ikram edildi.

HABER: MUHAMMED SAİD ÇİÇEK

Okunma Sayısı: 3696
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    5.7.2016 05:00:15

    maalesef kardeşlerim hala gazetemizi elimizde gördüğünde kırmızı görmüş boğa gibi bakanlar var.böyleleri gazetemizin ictimai siyasi ve de meşrebi birliğimizi temin ettiğini bildikleri için en evvel gazetemizi tesirsiz bırakma niyet ve faaliyeti içindeler.biz onları kandırılmış enelerine mağluğ olmuş kimseler olarak görüyor acıyoruz.hakikaten acınacak haldeler.Şunu da belirtelim ki böylelerinin bahanelerini temin edip bunları tatmin etmek na mümkün ancak aldırmıyoruz illede kardeşlik vifak ve ittifak diyoruz ve meşrebi açıdan"esselamu ala meni t tebeöl hüda" diyoruz.bayramınız mübarek sayimiz daim ve ihlaslı olsun.bilelim ki küfür boş durmuyor.nurun hadimleri de uyanık olup boş durmamalı.

  • nur-demokrat

    2.7.2016 13:43:47

    Biz yine elimizde gazetimizle katılmaya devam edelim ve elinde gazete olmayanlara farklı bakmayalım inşaallah.

  • demokrat

    1.7.2016 17:22:35

    affınıza sığınarak soruyorum:gerçekten bu mevlitler-mesela bu mevlit-kardeşliğin tesisine vesile oluyor mu?ben 87 de şimdi eski milletvekili olan bir arkadaş-ağabeyle katılmıştım.elimde gazete ile bana çok farklı bakanlar olmuştu.acaba ben mi evhamlanıyor ve yanılıyor muyum?benimki sadece merak.başkaca bir amacım yok(!)....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı