"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman Said Nursi: Cumhuriyet kanun hakimiyetidir

29 Ekim 2017, Pazar
94. YILINDA CUMHURİYETİN “ADALET, MEŞVERET VE KANUN HAKİMİYETİ, FİKİR VE VİCDAN HÜRRİYETİ” GİBİ TEMEL UMDELERİNİN HÂLÂ HAYATA GEÇİRİLEMEMESİNİN SANCILARI YAŞANIYOR.

KANUN HAKİMİYETİ YOKSA İSTİBDAT TEVZİ OLUR

Bediüzzaman Said Nursî cumhuriyeti tarif ederken, “Cumhuriyet ki, adalet ve meşveret ve kanunda inhisâr-ı kuvvetten ibarettir” dedikten hemen sonra şu çok önemli ikazı yapar: “Kuvvet kanunda olmalı. Yoksa, istibdat tevzî olunmuş olur.” Günümüzde bu ikazların önemi daha da hissediliyor.

OHAL REJİMİYLE TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?

Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında hayata geçirilen OHAL rejimiyle demokrasiden uzaklaşarak yine 1930 yıllarda olduğu gibi tek adam rejimine dönme endişesini yaşıyor. “Adalet, meşveret, kanun hakimiyeti, fikir ve vicdan hürriyeti” gibi temel umdeler etrafındaki tartışmalar “Türkiye nereye gidiyor?” sorusunu sorduruyor.

***

Okumak için tıklayınız:

Bediüzzaman'dan cumhuriyet, demokrasi ve laiklik kavramlarının doğru tarifi

Etiketler: bediüzzaman, cumhuriyet
Okunma Sayısı: 3357
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı