"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Belçika'daki Türkiye vatandaşları oyların güvenliğinden endişeli

05 Mayıs 2015, Salı 19:05
Belçika’da yaşan Türk vatandaşları, 25’nci Dönem Milletvekilliği seçimlerinde kullanacakları oyların güvenliği konusunda endişeli olduklarını söyledi.

Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak 25’nci Dönem Milletvekilliği seçimleri için Belçika’da yaşayan Türk vatandaşları 8 Mayıs tarihinde sandıklara giderek oylarını kullanmaya başlayacak. Oy kullanma işlemi 31 Mayıs tarihine kadar sürecek. Bazı Türk vatandaşlar sandık güvenliğinden şüphe ettiklerini dile getirdiler.

Heusden şehrinde yaşayan Murat İlter isimli vatandaş oyların güvenliği konusunda endişeli olduklarını söyledi. İlter, “Güvenlik zafiyeti yaşanabilir. İnsanlar buna tepki verebilir, oyları değişir mi, kaçak şeyler olur mu onu bilemiyoruz.’’ diye konuştu.

Limburg bölgesinde yaşayan esnaf Kudret Ünlü seçimlerde oy kullanmayı düşünmediğini söyledi. Kendisinin prensiplerine göre oy kullanabileceği kişilerin kendisine ters geldiğini ifade eden Ünlü, şöyle konuştu: “Partilerin yurt dışındaki Türklere yapmış olduğu vaatlere kesinlikle inanmıyorum. Her seferinde aynı politika izleniyor ama pek inanmıyorum. Ülkem için güzel şeyler istiyorum ama durumdan pek de umutlu değilim.”

Yine Limburg bölgesinde yaşayan Cengiz isimli vatandaş geçtiğimiz sene cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sosyal gözlemci olarak görev aldığını ve oylarım sayımı ile alakalı çok yanlışlar gördüğünü söyledi. “Geçtiğimiz sene seçimlerde oyların sayılmadan Türkiye’ye gönderildiğini fark ettim. Burada sayılıp gönderilmediğine kesin eminim. Buradaki Türklerin kullandıkları oyların sayılıp gönderildiğine inanmıyorum. Açıkçası bu sene seçimler konusunda tereddütlerim var. Şuan 50 yaşındayım ve Türkiye’de çok partiler geldi geçti. Bazı ülkelerde tek partili sistemin ülkelerde ne tür sıkıntılar çıkardığını göz önünde bulundurduğumuz için ben çoğulcu demokrasiden yanayım.’’ şeklinde konuştu.

'OYLAR BÜYÜK İHTİMAL ÇALINACAK'

Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ise oyların güvenliği devlet garantisi altında olsa bir şüphelerinin olmayacağını söyledi. Ancak Türkiye devletinin kendi partisi olduğunu öne süren Öztürk bu konuda tepkisini dile getirdi. Öztürk, “Oylar büyük ihtimal çalınacak ve kimin götürüp getireceği de belli değil. Devlet garantisinde olsa iyi ama devletin kendi partisi var. Ne derece güven olacak.’’ dedi.

Brüksel’de yaşayan bir başka vatandaş ise oyların güvenliğiyle ilgili çok şüphe duyduğunu söyledi. Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan vatandaş, “8 Mayıs’ta oy kullanacağız 7 Haziran’da Türkiye’ye gidecek. Bir ay boyunca oylar nerede olacak ve nasıl saklanacak?’’ şeklinde endişesini dile getirdi.

Okunma Sayısı: 1438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı