"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Ben her cihetle Ispartalıyım''

12 Mayıs 2018, Cumartesi 00:02
13 Mayıs Pazar Günü Isparta’da yapılacak olan Bediüzzaman Mevlidi öncesinde bilgi veren emekli müftü Halil Elitok, Bediüzzaman’ın “Ben her cihetle Ispartalıyım” sözünü aktardı.

Bediüzzaman Mevlidi öncesi, Isparta Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen Basın toplantısında konuşan Emekli İl Müftüsü Halil Elitok, “Bediüzzaman Isparta’da bulunmuştur ve Risale-i Nur’da, ‘Ben her cihetle Ispartalıyım, Isparta taşıyla toprağıyla mübarektir’ demiştir” ifadelerini kullandı.  Isparta Terminal Camii’nde 13 Mayıs Pazar Günü yapılacak Bediüzzaman Mevlidi öncesi, Isparta Yeni Asya temsilciliğince Öğretmenevi’nde basın toplantısı düzenlendi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Emekli İl Müftüsü Halil Elitok, “13 Mayıs Pazar günü Isparta Terminal Camii’nde Öğle namazını müteakiben Isparta Yeni Asya Temsilciliğinin ve Sidre Eğitim Kültür ve Sağlık Derneği’nin organizesiyle gerçekleştirilecek olan mevlid-i şerife bütün Risale-i Nur Talebelerini ve Ispartalı hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi. Mevlit öncesi vaaz vereceğini belirten Halil Elitok, öğle namazının ardından Rahmi Ulu’nun Mevlid okuyacağını  ve Yeni Asya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vapurlu’nun da teşekkür konuşması yapacağını söyledi. 

Isparta Terminal Camii’nde 13 Mayıs Pazar Günü yapılacak Bediüzzaman Mevlidi öncesi, Isparta Yeni Asya temsilciliğince Öğretmenevi’nde basın toplantısı düzenlendi.

ISPARTA CAMİÜ’L-EZHERİN MÜBAREKİNE MAZHARDIR

Eski Isparta Müftüsü Elitok sözlerine şöyle devam etti:  “Burdur’dan Isparta’ya 1926 yılının Ocak ayında sürgün edilen Bediüzzaman Said Nursî, 1934 yılına kadar Barla’da kaldı ve başta Sözler, Mektubat, Lem’alar’ın bir kısmı olmak üzere Risale-i Nurlar telif edilmeye başlandı. 15-16 yıllık ömrünü Isparta’da geçiren Bediüzzaman Isparta’yı, ‘Risale-i Nur’un bir Medresetüzzehrasıdır’ diye vasıflandırır. Emirdağ Lâhikası’nda, ‘Nurlar’ın menbaı ve medresesi olan Isparta’ diye bahsetmiştir. Isparta’nın Risale-i Nur vasıtasıyla Mısır’ın meşhur Üniversitesi olan Camiü’l-Ezher mübarekliğinde olduğu şu sözleriyle ifade etmişti; ‘Bu Mübarek Isparta dahi âlem-i İslâm nazarında Mısır Camiü’l-Ezheri ve eski Şam-ı şerifinin mübareketiyetine mazhardır.’”

ISPARTA BENİM HAKİKÎ MEMLEKETİMDİR

Bediüzzaman kendisinin, “Benim vatan-i aslim o Isparta olmak caizdir” ayrıca “Madem Isparta benim hakikî memleketimdir” diyerek her cihette Ispartalı olduğunu maaliftihar ifade etmiştir. Bediüzzaman, “Kastamonu’da kendisini ziyaret eden iki asker, kemal-i sevinçle gayet dostane, ‘Sen Ispartalısın, bizim hemşerimizsin’ deyince ben de dedim: “Maaliftihar her cihetle Ispartalıyım Isparta taşıyla toprağıyla benim nazarımda mübarektir benim vatanımdır” ifadelerini kullanmıştı. Bundan dolayı da tüm herkesi Pazar günü yapılacak olan Bediüzzaman Mevlidimize dâvet ediyoruz.”

HABER: CEMİL SAİD DEMİRDÖĞMEZ

***

Tıklayınız:

Barla’ya bekliyoruz

***

Okunma Sayısı: 2928
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı