"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Berberoğlu'nun talebine Yargıtay'dan ret

10 Eylül 2018, Pazartesi 19:13
Durdurulan MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle hapis cezası alan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun “yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle davanın durması” talebine Yargıtay'dan ret geldi. Gazetecinin "Yasama dokunulmazlığı nedeniyle davanın durması” talebinin reddine yaptığı itiraz Yargıtay 17. Ceza Dairesi tarafından reddedildi.

24 Haziran seçimlerinde yeniden milletvekili olan Berberoğlu, hakkındaki 5 yıl 10 ay hapis cezasının durdurulmasını istemişti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi “yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle davanın durması” talebini reddedince Berberoğlu'nun avukatları bu karara itiraz ederek olayı bir üst daireye taşımıştı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve hapis cezasına çarptırılan Berberoğlu hakkındaki dosyanın esas incelemesini ise henüz yapmadı.

Daire, Berberoğlu'nun tahliyesine karar verilmesi istemini, dosyanın esas incelemesi sırasında değerlendirecek.

 

Euronews Türkçe

Etiketler: MİT, dava, yargıtay, gazeteci, tır
Okunma Sayısı: 1462
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı