"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Berkin Elvan'a hakaret eden polisin davası başladı

23 Aralık 2014, Salı 12:46
Berkin Elvan'a isabet eden kapsülü atan polis için, sosyal paylaşım sitesinde 'Ellerinden öperim' şeklinde övgüde bulunan polisin yargılanmasına başlandı.

Sanığın katılmadığı davada, Berkin Elvan'ın ailesi söz konusu polisin cezalandırılmasını istedi. 

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık polis memuru U. Ç. katılmadı. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan ile avukatları duruşmada hazır bulundu. 

Müşteki avukatı Selin Aksoy, Berkin Elvan’ın manevi ablası olduğunu söyledi. Elvan’ın ölümünden sonra sanık polisin hesabından yazılar yazdığını gördüklerini anlatan Aksoy, bunun üzerine şikayetçi olduklarını belirtti. Polis hakkında görevi kötüye kullanma ve diğer suçlardan şikayetçi olduklarını ifade eden Aksoy, bu suçlardan dava açılmadığını, şikayetlerinin devam ettiğini kaydetti. 

Sanığın böyle ifadeler yazdığını diğer müştekilerin tespit etmesi üzerine öğrendiğini anlatan baba Elvan, “Eğer bu şekilde yazılar yazdıysa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Diğer suçlardan da soruşturulmasını istiyorum.” dedi.

Avukatlar da duruşmaya gelmeyen sanık polisin, öncelikle mahkemede dinlenmesini, kabul edilmediği taktirde sesli ve görüntülü sistemle, bu da olmaması durumunda talimatla dinlenmesini talep etti. Talimat durumunda kendilerinin de o duruşmaya katılabilmesi için haber verilmesini talep etti. Avukatlar, sanık hakkındaki disiplin soruşturmasının ne durumda olduğunun da sorulmasını istedi. 

Mahkeme, İstanbul emniyetinden sanık hakkındaki disiplin soruşturmasının onaylı örneğini istedi. Mahkeme, emniyetten Berkin Elvan’ın ölüm tarihinde sanık polisin izninin iptal edilip edilmediğinin sorulmasına karar verdi. Sanığın savunmasının alınması için talimat yazılan mahkemeye yeniden yazı yazılmasına karar veren mahkeme, talimat mahkemesinde görülecek duruşma tarihinin avukatlara bildirilmesini istedi. Duruşma 31 Mart’a ertelendi. 

Gezi olaylarında başına gaz kapsulü isabet eden Berkin Elvan, bu olaydan 9 ay sonra hayatını kaybetmişti. Bu nedenle sanık polis U. Ç. izninin iptal edildiği gerekçesiyle Elvan için küfür ve hakaret içerikli mesajların yanı sıra, Elvan’a isabet eden gaz kapsulünü atan polis için, ‘kafana sıkan çeviğin ellerinden öperim’ şeklinde ifadeler kullandığı ortaya çıkmıştı. İddianamede sanık için suçu ve suçluyu övmekten 2 yıla kadar hapis talep edildi.

Soruşturmada önce takipsizlik verilmişti. Avukatların itirazı üzerine Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi takipsizlik kararını kaldırmıştı. Bunun üzerine sanık hakkında dava açıldı. 

BABA ELVAN: HEPİMİZE HAKARET EDEN POLİSİN CEZA ALACAĞINA İNANIYORUM

Duruşmanın ardından Elvan ailesi ve avukatları basın açıklaması yaptı. Baba Sami Elvan, “Bizlere hakaret eden, bizlere derken bütün Berkinlerimize, bütün çocuklarımıza hakaret eden, çünkü Berkin’i hepiniz benimsediniz, onun için hepimize hakaret eden bu kişi hakkında bugün mahkememiz vardı. Sağolsun avukatlarımız gayet üstüne düştüler konunun. Bu kişinin inanıyorum ki hak ettiği cezayı alacak. Ama görüyoruz ki devlet arkasında. Emniyet tarafından uzaklaştırılan sonra tekrar Karaman’a atanan bu kişi hakkında gerekli cezayı alacağına inanıyorum. Herkesin bu konuda görevini yapacağına inanıyorum. Avukatlar, sizler görevlerinizi yapıyorsunuz. Ama temennim adaletin görevini yapması.” dedi. 

Anne Gülsüm Elvan ise “Herkes söyleyeceğini söyledi, herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. 

Avukat Oya Aslan da “Polislerin suç işlediği soruşturmalarda, polisler olay yerinden kaçırılıyor. Doğrudan mahkemelere katılmalarının, suçun açığa çıkmasının da önü kapatılmış oluyor. Bu suçların işlenmemesinin bir tek yolu siyasi iktidarın gerekeni yerine getirmesi, faillerin cezalandırmasıyla mümkün olur. Yargının bunun peşine düşmesiyle mümkün olur.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı