"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Berkin Elvan olayının faili değişti

11 Mart 2016, Cuma 16:27
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Soruşturma, görüntü iyileştirilmesi işlemi uygulanarak alınan Jandarma kriminal raporu ile çok daha farklı bir boyut kazanmış, hatta olay faili dahi değişmiştir. Ortaya çıkan yeni olay failinin kimliğinin tespit çalışmaları titizlik ve ivedilikle sürdürülmektedir" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin, ''Soruşturma ile ilgili olarak son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal paylaşım ağlarında, soruşturmanın tamamlandığı ve olay failinin bulunduğu ancak dava açılmadığı şeklinde asılsız, gerçekle bağdaşmayan, tamamen kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik haberlerin yayınlandığı gözlenmektedir'' açıklamasında bulundu.

Başsavcı Salihoğlu, Gezi Parkı odaklı olaylarda 16 Haziran 2013'te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Salihoğlu, açıklamasında, ''Kamuoyunca Berkin Elvan soruşturması olarak bilinen soruşturma ile ilgili olarak, son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal paylaşım ağlarında, soruşturmanın tamamlandığı ve olay failinin bulunduğu ancak dava açılmadığı şeklinde asılsız, gerçekle bağdaşmayan, tamamen kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik haberlerin yayınlandığı gözlenmektedir'' ifadelerini kullandı.

Algı oluşturma amacı açık olan bu yayınların, soruşturmayı yanlış yönlendirmeye ve adli yargıyı etki altına almaya çalıştığının değerlendirildiğini vurgulayan Başsavcı Salihoğlu, söz konusu soruşturmanın halen 3 savcı tarafından yürütüldüğünü anımsatarak, ''Daha önce olay failinin tespitine yönelik alınmış olan bilirkişi raporu çerçevesinde yürütülen soruşturma, ilerleyen süreçte görüntü iyileştirilmesi işlemi uygulanarak alınan Jandarma kriminal raporu ile çok daha farklı bir boyut kazanmış, hatta olay faili dahi değişmiştir'' değerlendirmesinde bulundu.

Başsavcı Salihoğlu, söz konusu raporların medya ve sosyal paylaşım ağlarında da yayınlandığının, soruşturmanın geldiği aşama itibarıyla ortaya çıkan yeni olay failinin kimliğinin tespit çalışmalarının titizlik ve ivedilikle sürdürüldüğünün altını çizerek, soruşturma sonuçlandırıldığında kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Buna rağmen bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada masumiyet ilkesi ile bağdaşmayan, kişileri hedef gösteren, kamuoyu ve soruşturmayı yanlış yönlendirme amacına matuf olduğu değerlendirilen yayınların yapıldığını aktaran Başsavcı Salihoğlu, şunları kaydetti:

''Bu nedenle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından devam eden soruşturma ile ilgili yapılacak açıklamalar dışında, yazılı ve görsel medya ile sosyal paylaşım ağlarında yapılan kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşıyan asılsız, gerçek dışı ve bir kısım kasıtlı yapıldığı anlaşılan açıklamalara itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

AA

Okunma Sayısı: 1560
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı