"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BİK Genel Kurulundan Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin açıklama

25 Şubat 2018, Pazar 15:41
BİK Genel Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin bir açıklama yayımladı.

Basın İlan Kurumu (BİK ) Genel Kurulu tarafından yayımlanan mesajda, “Basın İlan Kurumu, bu açıklamayı Türk Milleti’ne, insanlığa, tarihe ve geleceğimize karşı sorumluluk olarak görmektedir. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileriz.” denildi.

BİK Genel Kurulunun 23 Şubat 2018 günü gerçekleştirilen 29. Dönem 5. Toplantısında oybirliğiyle kabul edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti, gerek yurt içinde gerekse Suriye’de sivil halka karşı suç işleyen, baskı ve yıldırma sonucu Suriye’den yüzbinlerce kişiyi Türkiye’ye tehcire zorlayan ve ulusal güvenliğimiz için tehdit oluşturan terör unsurlarını bertaraf etmek için Afrin’de, uluslararası hukuka dayanan meşru haklarını, Türk Silahlı Kuvvetleri vasıtasıyla kullanmaktadır. Harekâttaki haklılığımızın, iç ve dış kamuoyunda doğru algılanması için basın ve yayın kuruluşlarına büyük sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluk, gerçeklerin halkımıza ve dünya kamuoyuna ulaşmasını sağlamanın yanı sıra dezenformasyon ve çeşitli psikolojik saldırı girişimlerini önlemeyi de kapsamaktadır. Basın ve yayın kuruluşlarımızın, bu görevin üstesinden hakkıyla geleceğine dair inancımız tamdır.

Basın, hükümet, üniversiteler, basınla ilgili sivil toplum ve meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan ve iyi yönetişim kurumlarından birisi olan Basın İlan Kurumunun Genel Kurulu olarak, dış basın ve yayın organlarında çıkan, gerçeklerle bağdaşmayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını ve bütünlüğünü hedef alan her türlü çarpıtılmış yayını kınarken; Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik güçlerimizin göstermekte olduğu fedakârca mücadelede yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Basın İlan Kurumu, bu açıklamayı Türk Milleti’ne, insanlığa, tarihe ve geleceğimize karşı sorumluluk olarak görmektedir. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Okunma Sayısı: 1719
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı