"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BİK için Meclis Araştırması istendi

06 Mart 2022, Pazar 00:03
Niğde Milletvekili Fethi Gürer, Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, özellikle tarafsız ve eleştirel haber yapan basın kuruluşlarına verilen ‘ilan kesme cezalarına’ dair Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, özellikle tarafsız ve eleştirel haber yapan basın kuruluşlarına verilen ‘ilân kesme cezalarının’ rutin haline getirilmesinin, basın hürriyeti adına sebep olduğu olumsuz sonuçların belirlenmesi ve çözüm yollarının bulunması için Meclis Araştırması açılmasını istedi. TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, ülkemizde basın ve ifade hürriyeti konusunda yaşanan ihlâllerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Gürer, BİK’in eleştirel yayın yapan basın kuruluşlarına ‘Resmî ilân kesme cezasını’ bir kalkan gibi kullandığına dikkat çekti. Gürer, pandemi süreci ve ekonomik krizin arttığı bu süreçte resmî ilânları kesilen basın kuruluşlarının ciddî mağduriyet yaşadığına işaret etti. 

BASIN HÜRRİYETİ İHLÂLLERİ ARAŞTIRILMALI

Gürer, Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, özellikle ülkemizde git gide sayıları azalan tarafsız ve eleştirel haber yapan basın kuruluşlarına verilen ilân kesme cezalarının bir rutin haline getirilmesini ise basın hürriyetine vurulmuş büyük bir darbe olarak nitelendirdi. Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Kanun çerçevesinde belirlenen BİK’in görevlerine bakıldığında, basın yayın kuruluşlarına ve basın yayın sektöründe çalışanlara destek olma görevi verilmiştir. Ancak verilen cezalar pandemi ile yaşanan süreçte ekonomik açmaz ve çeşitli zorluklarla mücadele eden basın kuruluşlarına ciddi zarar vermekte olup, bu durum kurumun, halkın haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne karşı sergilediği olumsuz tutumun somut göstergesidir.” 

Okunma Sayısı: 1288
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı