"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bilimlerin temeli İslamî bilimlerdir

10 Şubat 2013, Pazar
Dünyaca ünlü araştırmacımız Prof. Dr. Fuat Sezgin, üniversite yıllarında hocası olan Alman oryantalist Hellmut Ritter’in, “Bilimlerin temeli İslâm bilimlerine dayanır” sözüyle şu anda içinde bulunduğu alana yöneldiğini anlattı.

Bilimin temeli İslâm bilimine dayanır

Adına İslâm Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı kurulan dünyaca ünlü araştırmacı Prof. Dr. Fuat Sezgin, üniversite yıllarında hocası olan Alman oryantalist Hellmut Ritter’in, “Bilimlerin temeli İslâm bilimlerine dayanır” sözüyle şu anda içinde bulunduğu alana yöneldiğini anlattı. İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı toplantısı için İstanbul’a gelen Prof. Dr. Sezgin, Afrika ülkesi Mali’de yaşanan iç savaş sırasında el yazması bazı İslam eserlerinin zarar gördüğü yönündeki sözlere katılmadığını söyledi. Sezgin, buna rağmen o bölge için bir araştırma grubu kurulması ve inceleme yapılması gerektiğini ifade etti. Sezgin’in dikkat çeken tespitlerinden biri de üniversite yıllarında hocası olan Alman oryantalist Hellmut Ritter ile ilgili oldu. Hocasının “Bilimlerin temeli İslâm bilimlerine dayanır” sözüyle bu alana yöneldiğini anlatan Sezgin, “Bunda bir anormallik yok. Bilim zaten bu şekilde gelişmiştir. Müslümanlar İslâm dünyasının gerilemesini İslâm’dan bilirler, bu yanlış. Bunu bizim Türkler bir dereceye kadar bilirler. Eğer ben Ritter gibi bir bilim adamından bir şeyler öğrenebildiysem, bunları ona borçluyum. Burada bu müzeyi kurmuşsak bunda hocamın büyük rolü olmuştur. Bunu çok tabii kabul edip Allah’a şükrediyorum.” değerlendirmesinde bulundu. 

Okunma Sayısı: 5147
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • cihat hasanoğlu

    11.2.2013 00:00:00

    Protestanlıktan önce bilim Allah ın yaratma sanatı olarak anlatılıyordu.Fakat aydınlanmayla birlikte vede fransız devrimiyle işler değişmiş tabiki.Şuanki haliyle darwinist,marksist yani komunist sisteme geçmiş.Bizim bu sapkın fikirlere karşı ilmi mücadele vermemiz gerekiyor,terörün kaynağıda zaten bu sapkın fikirler.

  • mücahit akın

    11.2.2013 00:00:00

    Kuran’da herşey açıklanmıştır,kuran mucizeleri çok fazladır.bigbang patlaması dahil bir çok şey açıklanmıştır

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı