"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bin hâkim ve savcıya yeniden inceleme

06 Mart 2018, Salı 18:25
Hakimler ve Savcılar Kurulu, yapmayı planladığı yaklaşık bin kişilik hâkim ve cumhuriyet savcısının kur’a törenini erteledi.

Bunun perde arkasında 1000 kişiden 173 kişinin Gülen hareketi ile irtibatlı olabileceği yönünde gelen güvenlik soruşturması raporunun etkili olduğu öğrenildi. HSK, 1000 kişiyi yeniden incelemeye aldı. Cumhuriyet’tin haberine göre, kararın perde arkasında Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve emniyetten gelen güvenlik soruşturması raporunun yer aldığı öğrenildi. Güvenlik soruşturması sonucunda 1000 hâkim ve savcı adayından 173’ünün ‘üzeri çizildi.’ Bunların büyük bölümünün örgüt ile bağlantısının tesbit edildiği ifade edildi. Az sayıda kişinin ise hâkimlik mesleğine aykırı davranışlarının belirlendiği ifade edildi. 173 kişinin 12’sinin idarî yargı kökenli olduğu ifade edildi.

 

Etiketler: hsk
Okunma Sayısı: 2918
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı