"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Binlerce Suriyeli çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor

09 Şubat 2016, Salı 14:17
Suriye'de rejim güçlerinin Halep'in kuzeyine yönelik başlattığı operasyonun ardından kaçarak Kilis sınırına gelen binlerce kişi, sınırın Suriye tarafında kurulu çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye’nin Halep kentinin kuzeyinde Rusya’nın havadan Esad güçlerinin ise karadan saldırmasının ardından 40 bin civarında Suriyeli evini terk ederek Kilis sınırına akın etti. Hala sınıra gelmeyi devam eden Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Esselame sınır kapısı ve çevresindeki çadırlara yerleştiriliyor. Daha önce 50-60 bin civarında Suriyelinin barındığı çadır kentler, yeni gelenlerle birlikte 100 bin kişiyi ağırlıyor. Bölgede oluşan yeni çadır ihtiyacı üzerine AFAD ve Kızılay, Suriye'de yeni çadır kent kurma hazırlığına başladı, aynı zamanda mevcut kampları genişletme çalışmasına girdi.

Halen sınırın Suriye tarafında kurulu çadırlarda kalan Suriyelilerin, yemek ve diğer ihtiyaçları ise STK'lar aracılığıyla Türkiye'den karşılanıyor.

DHA

Etiketler: suriye, halep, çadır kent
Okunma Sayısı: 1017
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı