"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir dizi hukuksuzluk

20 Aralık 2014, Cumartesi 00:05
14 Aralık operasyonu kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dâhil 4 kişi tutuklandı.

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan 16 kişi arasında bulunan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca “terör örgütü yöneticiliği” eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Komiser Mustafa Kılıçarslan ise  “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı. 

KARACA İLE BİRLİKTE DÖRT KİŞİ TUTUKLANDI

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, ‘örgüt kurmak ve yönetmek’ suçuyla tutuklanırken, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

EKREM DUMANLI SERBEST

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Ekrem Dumanlı dahil 8 kişi ‘adli kontrol’ uygulamasıyla serbest bırakıldı. Hidayet Karaca terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla, diğer üç kişi ise terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

ADLİYEDE SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

“14 Aralık” operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi hakkında mahkeme kararını açıklarken İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde de kalabalık bekliyordu. Ekrem Dumanlı’nın serbest bırakıldığı haberi üzerine kalabalıktan sevinç çığlıkları yükseldi.

TÜRKİYE BİR TİYATRO SEYREDİYOR

14 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve az önce serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı “çok yakından gördüğünüz gibi Türkiye bir tiyatroyu seyrediyor” dedi. Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan Dumanlı şunları kaydetti: “Değerli basın mensupları ve arkadaşlar sizin çok yakından gördüğünüz gibi Türkiye bir tiyatroyu seyrediyor. Kendi ayıplarını, günahlarını, kendi yolsuzluklarını gizlemek için sansasyonel olay çıkarmak isteyenler bizleri hedef alarak, basın özgürlüğünü tehdit altına alarak Türkiye’yi rezil etmeyi göze aldılar” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 1424
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı