"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir hesap daha ahirete kaldı

29 Nisan 2018, Pazar 00:19
Mersin Tarsus Cezaevinde tutuklu bulunan ve bir çok hastalığı olan Halime Gülsu, ilaçlarına zamanında ulaşamadı ve raporları kaybedildi. Yoğun bakımda tedavi görmesi gereken Gülsu’nun, 21 kişilik koğuşta verdiği yaşam mücadelesi son buldu.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen kalkışma sonrası başlayan 20 Temmuz Olağan Üstü Hal dönemi aradan geçen onca zamana karşı devam ediyor. İlân edilen OHAL sürecinde gerçekleştirilen tutuklu yargılamalara ve yaşanan mağduriyetlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. ‘Sizlerden yardım bekliyoruz... Kardeşimin durumu çok ciddi’ diyerek yetkililere seslenen ve feryad eden Zübeyir Gülsu, kardeşi Halime Gülsu’nun  vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu. 

Sorumlular Allah’a hesap verecek

“Kardeşim Halime Gülsu bu gece vefat etti. Başımız sağolsun. Bir hesap daha ahirete kaldı, sorumluluğunu yerine getirmeyenlere hukuk önünde Allah’ın izniyle hesap soracağız...” diyerek acısını paylaşan kardeş günlerdir çırpınıyor ve seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyordu. 20 Şubat 2018 de Mersin’de tutuklanarak Tarsus Cezaevine götürülen Gülsu 21 kişilik bir koğuşta kalıyordu ve çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele etmeye çalışıyordu. Kardeşinin Sistemik Lupus Eritamatozus (SLE) hastası olduğunu belirten abla Zübeyr Gülsu, “kardeşime 15 günlük gözlatı süresinde raporlu ilaçlarını vermemişler ve raporlarını da kaybettiler. Cezaevi de raporlar olmadığı için hastaneye sevkini gerçekleştiremedi ve ilaçlarını zamanında kullanamadı”  demişti. 

Yoğun bakımda olması gerekirken cezaevinde

Yaşanan sıkıntının bununla da kalmadığını belirten Gülsu’nun kardeşi şu açıklamalarda bulunmuştu: “Kardeşim 25 Nisan 2018 tarihinde Mersin Devlet Hastanesi Romotoloji bölümüne sevk edildi. Aynı gün geri cezaevine getirildi. O günden itibaren kardeşim 2 defa komaya girmiş ve dili boğazına kaçmış. Yanındaki diğer tutuklulular müdahale ederek nefes almasını sağlamışlar. Bu durum hastaneye bildirilmesine rağmen kimse ilgilenmemiş. Kardeşimin şu an yoğun bakımda olması gerek, fakat o cezaevinde ve 21 kişilik koğuşta.”

Gülsu nerede vefat etti?

Vefat ettiği yere ilişkin açıklama yapan Gülsu’nun yakınları şu bilgileri verdi: “Gece vefat ediyor, cezaevinde apartopar hastaneye kaldırıyorlar. Sonrada abimizi arayıp hastaneye kaldırıldığını haber verip, vefat ettiğini söyleyip gelip cenazeyi teslim almasını istiyorlar...”

Zulümlere susanlar utansın

Kardeş Zübeyr Gülsu’nun vefat haberini paylaşmasının ardından olaya sosyal medyadan tepki yağdı. ‘ Cezaevi değil ÖLÜMEVİ oldu!’ diyerek cezaevlerinde yaşanan diğer vefaatlara da dikkat çeken gazeteciler, “ Kıvrandık yaşayamaz diye. Bir tutam canı var diye. Bünyesi çok zayıf diye. Vefat etti” şeklinde paylaşaımlarda bulunarak Adalet Bakanlığına seslendi.  Dikkat çeken bir diğer tweet ise şöyle: “Zulümler, ölümler, işkenceler karşısında ne söyleyecek sözümüz ,ne de gücümüz kaldı. Feryatlarımız arşa ulaştı ,ama yetkililere ulaşmadı . Bir masum insan uçtu bu diyarı gurbetten. Geride kalıpta susanlar, kör olanlar utansın .”

 

Gergerlioğlu: And olsun ki hesap soracağım!

Vefat haberine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İnsan hakları aktivisti Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu da ‘ Feryat edip, uyarmıştık..!’ diyerek şu paylaşımda bulundu: SLE hastasıydı, cezaevinde ilaclarını vermemişleri. Sonunda dayanamadı, vefat etti. Yazıklar olsun, bunun hesabını kim verecek? Feryat edip, uyarmıştık..! Burası nasıl bir ulke , cezaevinde binlerce hasta, çocuk, anne? Bu inanılmaz bir ihmal mi, cinayet mi....ne desek, ne desek..! And olsun ki bu facianin hesabini sonuna kadar soracağım. Kaçıncı ölümden sonra Adalet Bakanlğı gereken tedbirleri alacak?

HABER: NURDAN TOPRAK

Okunma Sayısı: 41008
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Masum Mazlumoğlu

    30.4.2018 17:51:50

    Sn. Kasim Kaplan, Masumenin sucu; kendisi gibi masum ve masume arkadaslarine maddi destek amaciyle iclikofte yapmis. Rabbim, Beraat kandili hurmetine kendisine rahmeti ile muamele eylesin insallah

  • KASIM KAPLAN

    29.4.2018 22:45:18

    Yorum değil sorum olacak: acaba o rahmetli mazlum kızımız ne suç işlemiş te içeri atmışlar ve o muameleye tabi olmuş?

  • Yasemin

    29.4.2018 14:24:07

    Rabbim merhametiyle muamele etsin inşallah. Ailesine sabırlar diliyorum. Hicbir zulüm sonsuza kadar sürmez. Rabbim bu masum insanları ve ailelerini zayi etmeyecektir. O'na inanıyor ve yardımı ancak O'ndan bekliyoruz.

  • g@L!p

    29.4.2018 11:33:33

    Allah'ım Sana havale ediyoruz, durdur artık. Zalimler için yaşasın Cehennem !!!

  • Mesut

    29.4.2018 09:39:55

    Rabb'im magfiret eylesin. Geride kalanlarada bol sabir diliyorum

  • Aydın

    29.4.2018 09:23:31

    Bi hesap daha ahirete kaldı..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı