"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir Müslümanda olması gereken 5 özellik

17 Kasım 2014, Pazartesi 15:24
Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 56 ülkeden 370 öğrencinin eğitim gördüğü Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Görmez, öğrencilere burada yaptığı konuşmada Peygamber Efendimizin ilim için evini, ailesini ve ülkesini bırakarak göç edenlerden övgüyle bahsettiğini söyledi. Görmez, "Öyle bir yoldasınız ki Peygamberimizin ifadesiyle melekler size kanatlarını geriyor. İlim öğrenmek için ailenizi, memleketinizi bırakarak geldiniz. Hepinizi kutluyorum" dedi.İslam dünyasının kalbi İstanbul'da Türkiye'den 120, 55 ülkeden 250 öğrenciyi bir arada görmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Görmez, Müslümanların zor bir süreçten geçtiğini, şu an insanlığın en muhtaç olduğu konunun, insanlara örnek olacak İslam alimlerinin yetişmesi olduğunu söyledi. 
Görmez, "Sizler burada yetişerek gittiğiniz ülkelerde topluma ışık tutacaksınız. Sadece kendi şehrinize, ülkenize değil, ışığınız İstanbul'a da yansıyacak"
dedi.

"Ülkemde benden başka cuma namazı kıldıracak kimse yok"

1. Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi'ne katılan bir temsilcinin göz yaşlarıyla anlattığı bir hatırasını öğrencilerle paylaşan Görmez, "Latin Amerikalı Müslüman bir temsilcimiz "Zirveye katılmak için İstanbula geldim. Ülkemde benden başka cuma namazı kıldıracak kimse kalmadı"diyerek İspanyolca eğitim verecek imam hatip lisesi açılmasını istedi" dedi. Mümin insanın büyük düşünmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, "İmam Gazali 51 yıl yaşadı. Babası çocukken vefat ettiği için ilme de geç başladı. İmam Gazali'nin hayatına bakın öyle dolu bir hayat ki sadece yazdığı kitabı hayatına taksim ederseniz günde 20-30 sayfa yapıyor. Hayatı boyunca 510  eser yazmış"dedi. İmam Gazali Hazretleri'nin ömrünün 11 yılını da inzivaya çekilerek geçirdiğini hatırlatan Görmez, "Bu kadar kısa bir hayata bu kadar işi nasıl sığdırdın" diye soranlara Gazali'nin "Ben Allah'a dua ederken, 'Allah'ım  bana zaman icinde zaman ver." diye dua ettiğini anlattı. Görmez, imam hatip lisesi öğrencilerinden birer Gazali olmalarını istedi. İlim rütbelerin en yücesi olduğunu vurgulayan Görmez, "Rütbesi olan alimlere her ülkede ihtiyaç var. Zamanınızı çok iyi değerlendirin. İlim tek başına yetmez, ilimle beraber, salih amel lazım. Salih amel, İnsanın fıtratına, ümmetin maslahatına ve Allah'ın rızasına uygun ise salih ameldir." dedi.

Bir Müminde olması gereken 5 özellik

Bir Müminde olması gereken 5 özelliği söyleyen Görmez, "Sadık iman, sahih ilim, salih amel, samimi niyyet ve selim kalptir" dedi. Okul Müdürü Mustafa Üçüncü ise okulda 55 ülkeden 250 yabancı öğrenci Türkiye'den de 120 öğrenci olduğunu kaydetti. Üçüncü, bu öğrenciler arasında yaklaşık 30 öğrencinin hafızlık eğitimi de aldığını söyledi. Bu yıl 111 yabancı öğrenciyi mezun vereceklerini vurgulayan Üçüncü, öğrencileri üniversite sınavlarına da hazırladıklarını ifade etti.

Okunma Sayısı: 7625
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı