"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir tabutta tahliye daha

24 Ağustos 2018, Cuma 20:05
15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Prof. Dr. Sabri Çolak, Van'da bulunduğu cezaevinde hastalanarak, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada vefat eden Çolak da tabutta tahliye edilenlerden biri oldu.

Erzurum'da, darbe girişiminin ardından yargılandığı davada 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak (70), Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda rahatsızlanarak Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 12 gün yoğun bakımda kalan Prof. Dr. Çolak, burada tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak, 11 öğretim üyesi ile birlikte gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı mahkemce tutuklanıp Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilen Çolak 25 ay tutuklu kaldı. İlerleyen yaşı ve hastalıklarına rağmen tutuklu yargılanan Çolak, bir tanığın daha sonra inkâr ettiği 'Fetullah Gülen'in Köpeğiyim' şeklindeki ifadeleri sebebiyle medyada yoğun bir algı operasyonuna maruz kalmıştı. Medyaya yansıyan ve mahkemeler üzerinde baskı oluşturan bu durum sebebiyle Çolak tutuklu yargılanmaya devam etmişti. 

Babamız en çok bu iftiraya üzüldü

Çolak'ın çocuklarından aldığımız bilgilere göre, çıkarıldığı ilk mahkemede, 'Bu tarz bir cümlenin insan onuruyla bile bağdaşmadığını ve tanık ifadesinin bir iftiradan ibaret olduğunu' belirten Prof. Dr. Sabri Çolak'ın, en çok üzüldüğü durum, bir bilim insanı olarak kendisinin bu şekilde lanse edilmesi olmuş. Çolak'ın ailesi babalarının bu ifadelere çok üzüldüğünü ve hastalıklarının bu iftira üzerine nüksettiğini belirtiyor. Çolak'a, kalp yetmezliği ve ileri derece aort darlığı rahatsızlığı sebebiyle 'cezaevinde kalamaz' şeklinde heyet raporu verilmiş, fakat bu rapora rağmen tutukluluğu devam etmişti. Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne getirilen Çolak'a burada çok iyi bakıldığını söyleyen kendileri de doktor olan kızları, babalarının önümüzdeki günlerde ameliyata alınacağını, fakat ömrünün buna el vermediğini söyledi. 

Bor'un Türkiye'deki en önemli uzmanlarından birisiydi

Edindiğimiz bilgilere göre, Mühendislik Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın, 100'ün üzerinde öğrencisi profesör olmuş. Binlerce öğrenci yetiştirmiş Çolak, borun Türkiye'deki en önemli uzmanlarından birisi olarak biliniyordu.

İstanbul - Ülker Yılmaz Caba

Okunma Sayısı: 15899
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kenan

    25.8.2018 17:21:21

    Allah rahmet etsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı