"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Birçok ilde KPSS operasyonu başlatıldı

26 Mayıs 2015, Salı 10:21
Ankara merkezli olarak bir çok ilde KPSS operasyonu başlatıldı. KPSS soruşturması kapsamında, 19 ilde toplam 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 44 şüpheliden 25'i gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, 44 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Ankara merkezli ve İstanbul ağırlıklı 19 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında öğretmen ve okul idarecilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Başkentte yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirilirken, diğer illerde gözaltına alınanların da işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya sevk edilecekleri öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, ağırlıklı olarak 2010'daki KPSS'de kopya çeken ve haksız şekilde kamuya yerleştirilenler olduğu belirtildi. 

ERZURUM'DA BİR ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda Erzurum'da bir kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Erzurum'da gözaltına alınan öğretmen Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Şüpheli, işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderilecek.

ÇANAKKALE'DE GÖZALTI

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında Çanakkale'de bir kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde Çanakkale'de gözaltına alınan bir öğretmen, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheli, işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderilecek.

İSTANBUL'DA DA GÖZALTILAR VAR

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında İstanbul'da 6 eğitim idarecisi ve öğretmen gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 19 ilde başlatılan operasyonun İstanbul ayağında 7 eğitim idarecisi ve öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden 6'sı gözaltına alınırken, 1 kişi aranıyor. 

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

6 şüphelinin, işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 19 ilde 44 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

AA

Etiketler: kpss, operasyon, gözaltı
Okunma Sayısı: 1320
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı