"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Birlik tahkim etmek gerek

16 Temmuz 2017, Pazar
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün 1. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti teşkilâtları ve yöneticileri olarak bütün Türkiye’de yine demokrasimize, cumhuriyetimize ve devletimize sahip çıkacaklarını belirterek şunları ifade etti:

Türkiye’nin dinamiklerine saldırı 

“‘Demokrasimizin en uzun günü’ diye tabir edebileceğimiz 15 Temmuz’dan bugüne 1 yıl geçti. 15 Temmuz darbe teşebbüsü; Türkiye’nin siyasî yürüyüşünde iç politikada olduğu kadar, dış politikada da iklim değişikliğine yol açtı. Tarihimizde pek çok kez yaşadığımız, millet nezdinde de boğulmuş bir hareket olan teşebbüs, 15 Temmuz darbe teşebbüsü, hepimizi derinden etkilemiş ve üzmüştür. Bu hainler, Türkiye’nin dinamiklerine saldırmış, karşılarında da milletin kendisini bulmuştur. Bu yaşanan ‘şer’ teşebbüsü, bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ve demokrasisi için bir ‘Rönesans’ fırsatı olmuştu. Bizler de bu süreçte ayrılıkların bir kenara bırakılarak Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini tahkim etmek üzere bir devlet, vatan ve beka meselesi olarak gördüğümüz bu noktada seçilmiş hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu defalarca tekrar ettik.

“Rahmetle anıyorum”

Yaşama aşkından vazgeçip kendilerini yaşatmaya adayan, vatan toprağının hamuruna karışan şehit Başbakanımız Adnan Menderes, onun bakanları Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu başta olmak üzere 15 Temmuz’da can veren tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” İstanbul - Yeni Asya

Etiketler: demokrat parti
Okunma Sayısı: 1859
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı