"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bizi adalet ve hukuk ayakta tutar

21 Mayıs 2017, Pazar
Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, basın açıklaması yaptı.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 610. hafta basın açıklamasında, olağanüstü hal dönemi uygulamalarının, darbeciliğin tasfiyesinin ötesinde sonuçlara yol açtığına dikkat çekerek, “Fitne ateşinin her gün yeniden kaynatıldığı bir coğrafyada, bizi bir arada tutacak olan şey adalettir, hukuktur, hakkaniyettir, insani erdemlerdir, ahlaki değerlerdir. Eğer güç, çıkar, iktidar, makam ve mevki uğruna bunların çiğnenmesine sessiz kalınırsa, bu toplumsal bir çöküştür, ifsattır, helâktır! İşte o yüzden, toplumsal barış ve kardeşlik için, hak ve adalet hattını, hep birlikte müdafaa etmemiz gerektiğini hatırlatıyoruz.” dedi. Platform adına Sakarya Dayanışma Derneği’nden Deniz Çelik’in okuduğu açıklamada, “Hukuksuzluğun, normsuzluğun, değersizliğin olağan hale gelmesine alışmamız isteniyor. Oysaki Türkiye, insanların; baskı yoluyla, emeğiyle, ekmeğiyle, özgürlüğüyle sınandığı günlerden ilk defa geçmiyor. Temel hakların askıya, insanların haksızca dört duvar arasına alınmasında bir yenilik yok” dedi.

Amerika, darbecilerin “üst aklı” değil miydi?

Açıklamada, “Sözümüzü; toplumdan yana, herkes için haktan, adaletten, özgürlükten yana yükseltiyoruz. İşte bu yüzden soruyoruz? OHAL, “halka değil, devlet içindeki darbeci yapılanmaya karşı” ilan edilmemiş miydi? O halde, darbeyle, darbecilerle hiç ilgisi, alakası olmayan insanların dahi ihraç edilmesi, tutuklanması nedir? İnsanların açlıkla terbiye edilmek istenmesine karşı, açlık greviyle hayatlarını ortaya koyması, size bir şey anlatmıyor mu? 15 Temmuz’a, liyakat yerine kişisel, cemaatsel, partisel bağlar üzerinden kadrolaşmanın yol açtığı, bizzat hükümet yetkilileri tarafından ikrar edilmedi mi? Peki, kamuda her şeyin yeniden ehliyet ve liyakat yerine mülakat ile belirlenmeye başlaması, yarın neye yol açacak, hiç sorgulanıyor mu? Amerika, darbecilerin “üst aklı” değil miydi? Peki, ne değişti de, yeniden en üst düzeyde iltifat ediliyor? Amerikan başkanı Trump’a gösterilen sempatinin, bölgesel sorunlar karşısında Türkiye’yi nereye sürükleyeceği neden hiç tartışılmıyor?”şeklinde sorular gündeme getirildi.

 

Haber Merkezi

Etiketler: sakarya, adalet
Okunma Sayısı: 1948
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı