"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bizim tercihimiz her şeye rağmen yolumuza AB ile devam etmektir

21 Mayıs 2017, Pazar 17:23
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde bin 414 delegenin oyuyla yeniden kurucusu olduğu partinin genel başkanı seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP genel başkanlığı için tek aday gösterildiği 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongre'de hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu saatten sonra bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın, ülkesinin hayrına olmayan bir davranışını duyarsanız bugüne kadar yaptığı her şeyi bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Erdoğan'ın, tüm hakları size helaldir. Ben de milletimizden helallik istiyorum. İnancımıza ve milletimize ihanet noktasına düşmedik. İhanetimiz asla olmadı, eksiklerimiz olmuştur. Hak olan yoldan sapmadan hizmetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca olağanüstü hal (OHAL) tartışmalarına ilişkin "OHAL'in kaldırılmasını soruyorsunuz. Kalkmayacak. Ne zamana kadar? Ülkenin durumu huzura, refaha erene kadar. Neden OHAL kalksın?" dedi.

Partilileri selamlayarak, konuşmasına başlayan Erdoğan'ın konuşmasından bazı bölümler:

"BU SADECE HUKUKİ BİR AYRILIKTI"

Bugün, daha büyük hedefler için yeni bir başlangıç yapıldığını belirten Erdoğan, "'27 Ağustos 2014'te sizlere her bitiş yeni bir başlangıçtır' diyerek, helalleşerek, ayrılmıştık. Hatırlayın o gün, tabii bu sadece hukuki bir ayrılıktı. Gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi hüzünlerimizi hep tek yürek tek kalp olarak yaşadık. Tam 998 gün sonra yine aynı salonda nerede kalmıştık diyerek yeniden bir aradayız. Cumhurbaşkanlığına aday olurken bunun bir Fatiha olduğunu, yeni bir başlangıç olduğunu ifade etmiştik. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor, Fatiha'mızı okuyor, daha büyük hedefler için yeni bir başlangıç yapıyoruz. Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla. Alemlerin Rabb'i olan Allah'a hamd olsun" dedi. 

"BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ, BUNLARI TAMAMIYLA YOK ETME SÜRECİ"

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, "İnlerine girdik giriyoruz. Ülkemiz sınırları içinde Tendürek, Gabar, Cudi'de 65'i aşkın mağaralara girildi ve 600'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Buralara kadar bunlar nasıl girdiler. İşte bundan sonraki süreçte tamamıyla bunları yok etme sürecidir. Çekinmeden yılmadan asker ve polisimizle güvenlik korucularımızla bu hayata geçiyor şimdi" dedi. 

"BATI ÜLKELERİNİN EN KÜÇÜK TEHDİT KARŞISINDA NASIL SAVRULDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Türkiye'nin hukuk devleti niteliğinden taviz vermemiş bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Buradaki mesele ülkemiz ve milletimizin istikbali, istiklali, bekası meselesidir. Ortada şahsi bir mesele olmadığı için kimseyi affetmem ve cezalandırmam söz konusu olamaz. Her ne yapıyorsak ülkemiz milletimiz için yapıyoruz. Hukuk devleti niteliğinden taviz vermemiş bir ülkedir Türkiye. Ne kadar ihanet içinde olurlarsa olsunlar tüm terör örgütleriyle mücadelemizi hukuk içinde yürüttük, yürütüyoruz. Dünyada Türkiye'nin yaşadıklarını yaşayıp hukuk devleti ilkesine bu kadar bağlı kalacak bir ülke olduğunu sanmıyorum. Özellikle Batı ülkelerinin en küçük tehdit karşısında nasıl savrulduğunu görüyoruz. Biz öyle olmadık. Olmayacağız" diye konuştu. 

"TERCİHİMİZ, HER ŞEYE RAĞMEN YOLUMUZA AB İLE DEVAM ETMEKTİR"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinin, birliğin riyakar tutumu yüzünden çıkmaza girdiğini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede bir daha kimsenin farklılıkları yüzünden horlanmasına, ötekileştirilmesine, cezalandırılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Özellikle gençlerimizin özgürlüğü konusunda en küçük bir tereddütleri olmasın. Kendilerinden önceki nesillerin maruz kaldıklarını yaşamayacaklar. Demokrasi lafla değil, icraatla olur. AB'nin artık ülkemizin onurunu hiçe sayan iki yüzlü tavrına daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. AB ya bize verdiği sözleri tutar ya da herkes kendi bildiğini yapar. Bizim tercihimiz her şeye rağmen yolumuza AB ile devam etmektir. Burada kararı verecek olan AB'dir" dedi.

***

Okumak için tıklayınız:

Yeniden AKP Genel Başkanı...

Erdoğan'dan OHAL'in kaldırılması hakkında açıklama

1370 imza ile 'tek' aday: AKP'nin yeni MKYK listesi...

Yıldırım: Görevimi, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a devretmenin gururunu, onurunu yaşıyorum

Erdoğan, 998 gün sonra hitap etti: Bizleri üzdü...

“Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı”

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

AB üyeliği milletin hakkı

Avrupa Birliği ve İslâmın geleceği

AB kazanımları kaybedilmesin

Bunlar da Avrupalı

Türkiye, AB üyelik sürecini devam ettirmek arzusundadır

İhracat rakamları açıklandı: AB'ye yapılan ihracatta dikkat çeken artış...

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye ile ilgili flaş açıklama...

''Türkiye ile diyaloğa devam etmeliyiz''

AP'de 'Türkiye' gündemi: ''Bu durum her iki taraf için de sinir bozucu"

Türkiye’nin menfaatleri için

Dünyadan kopuyoruz

TÜSİAD: Çok olumsuz bir gelişme

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Batı’nın bir parçası olmaya da devam edeceğiz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik: AB bize çok şey kazandırdı

Mehmet Şimşek: Batı’dan uzaklaşılıyormuş gibi algılandı; AB ile ilişkiler düzelecek 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz, Avrupa ile dostluğumuzu geliştireceğiz

DHA

Okunma Sayısı: 3387
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    22.5.2017 11:54:38

    Bir öyle biir böyle sözlerle DİPLOMASİ olmaz olanında İTİBARI olmaaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı