"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BM’den Güney Sudan için sert açıklama

11 Temmuz 2016, Pazartesi 09:59
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 5 yıl önce Sudan'dan ayrılarak bağımsız olan Güney Sudan'ın siyasi liderlerine çatışmalara derhal son vermeleri çağrısı yaptı.

Başkent Cuba'da onlarca kişinin öldüğü çatışmalar sonrası toplanan BMGK, sert açıklamalarda bulundu. Saldırıların savaş suçu olabileceği vurgulandı. 

Konsey'in 15 üyesinin yaptığı ortak açıklamada, ayrıca BM'nin Güney Sudan'daki barışgücü misyonunu genişletebileceği de ifade edildi. Bildiride, sorumlulardan hesap sorulması gerektiği ve Güney Sudan'ın barış, güvenlik veya istikrarını tehdit eden eylemlerde bulunanların 2206 (2015) sayılı BMGK kararı altında yatırımlara tabi olabilecekleri dile getirildi. 

Bildiride, BMGK üyelerinin, krizi çözmek için bölge ülkelerini, Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyini ve Hükümetlerarası Kalkınma Kurumunu Güney Sudanlı liderlerle temas halinde olmaları için teşvik ettiği belirtildi.

BM Güney Sudan Misyonuna (UNMISS) tam destek verildiği vurgulanan bildiride, Güney Sudan'daki şiddeti önleyebilmesi için UNMISS'in gücünün artırılmasının göz önünde tutulduğu vurgulandı.

Etiketler: bm, sudan, güney sudan
Okunma Sayısı: 1070
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı