"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Böbrek nakli olan öğrenci TEOG'a evinde girdi

29 Nisan 2015, Çarşamba 17:42
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, geçen yıl böbrek nakli ameliyatı geçiren ve tedavisi süren ortaokul 8'inci sınıf öğrencisinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı evinde yapıldı.

TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Eray Aş'ın dersleri, yaklaşık bir yıldır 4 öğretmeni tarafından evinde veriliyor. Aş, TEOG sınavına da evinde katıldı.

Aş, sınav sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine sağlanan imkanlardan dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Daha önce bir böbreğinin alındığını belirten Aş, "Öğretmenlerim evime geliyor, ders veriyor. Kalabalık ortamlarda ders dinleyemiyorum, başıma ağrılar giriyor. Okuldaki arkadaşlarımı özledim. Bazen okuluma gidiyorum, özlemimi gideriyorum. İleride hemşire olmak istiyorum" diye konuştu.

Anne Nursel Aş ise oğlunun yaklaşık üç yıl belirli periyotlarda diyaliz cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü dile getirdi.

Sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle böbrek naklinin gündeme geldiğini anlatan Aş, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de 18 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmişti. Böbreklerini bağışladılar. Şimdi Eray, o aile ile görüşüyor, onlara anne, baba diyor. Onlarla büyük bir aile olduk. Geçen yılın haziranı ayında nakil oldu. Tabii o süreçten sonra mikrop kapmaması için okula gidemedi. Nasipse sınavı kazanırsa artık okulda eğitim görecek. Enfeksiyona çok açık. Bir de saatli kullanması gereken ağır ilaçları var. Yemeklerinin tuzsuz olması, bol bol su içmesi gerekiyor. Günde 4 litre su tüketiyor. Bu yüzden evde eğitim çok iyi oldu. Zaten nakil sonrası hastaneden taburcu edildikten sonra üç ay evden hiç dışarı çıkamadı. Şimdi sağlığı çok iyi. İlaçlarına devam ederse bir sorun olmayacak."

Aş, oğlunun bu eğitim öğretim yılının ilk dönemindeki TEOG sınavına okulunda girdiğini, o gün sınıfta sadece onun bulunduğunu sözlerine ekledi.

AA

Okunma Sayısı: 1631
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı