"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bodrum katındaki sağlık ocağı, ne kadar sağlıklı?

06 Mart 2015, Cuma 16:53
Van’ın Edremit ilçesinde bulunan TOKİ konutlarında yer alan sağlık ocağı bir binanın bodrum katında yer alıyor.

Kazan dairesinin ve elektrik panosunun bitişiğinde yer alan sağlık ocağı, hem hastaların hem de orada çalışanların sağlığını tehdit ediyor.

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremin yaraları halen tamamen sarılmadı. Depremden sonra Van’ın merkez ilçelerinden olan Edremit’te TOKİ konutları yapıldı. Yaklaşık 15 bin insanın yaşadığı bu konutlarda 7 Nolu Aile Sağlık Merkezi 100 metrekarelik bir binanın bodrum katında bulunuyor. Kazan dairesi ve elektrik panosunun bitişiğinde yer alan sağlık ocağı hem hastaların hem de orada çalışanların sağlığını tehdit ediyor. Yolları çamurdan geçilmeyen sağlık ocağına gelen vatandaşlar, iki yıldır yapımı tamamlanmayan sağlık ocağının bir an önce faaliyete geçmesine istiyor. 

Çocuğunu sağlık ocağına getiren Tuncay Cacim, "Sağlık ocağı apartmanın bodrum katında yer alıyor. Hijyen açısından bakacak olursak buranın pek sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Ne kadar temizdir orasını da bilemiyoruz. Yukarı tarafta yeni bir sağlık ocağı yapıldı fakat daha faaliyete geçmedi. İki senedir yapılıyor ama bir türlü bitirilemedi. Biz de bir yıldır burayı kullanıyoruz." dedi.

Bir yıldır vatandaşlar bu sağlık ocağında tedavi görüyor. Uzun yıllar batıda yaşadığını belirten Umut Aldi ise “Böyle bir sağlık ocağını ne gördüm ne de rast geldim. Sözde Van sağlık üssü olacaktı ama çok şaşkınım, vatandaşın sağlığı burada iyice tehlikeye giriyor. İlgili kişiler buraya bir göz atarsa çok mutlu olacağız.” ifadelerini kullandı.

Buranın yeterli olmadığını ve bazen burada kuyruk oluştuğunu ifade eden Mehmet Gürbüz, yoların da çamurdan geçilmediğini belirtti. Gürbüz, ”Burası hem bize uzak oluyor hem de bodrum katının havası kirli. Onun için güzel bir yer istiyoruz. İyi bir yer yaparlarsa çok memnun oluruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler: bodrum, sağlık ocağı
Okunma Sayısı: 1005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı