"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir ilk

04 Mart 2016, Cuma 11:45
Boğaziçi Üniversitesi’nin 153 yıllık kampüsünde ilk gerçekleşti ve bir mescit ile iki dua odası açıldı. Sekiz ayda tamamlanan ibadethaneden hem Müslümanlar hem de diğer inanç mensupları yararlanabilecek.

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl önce üniversite öğrenci temsilciliği kurulu tarafından Rektörlüğe iletilen talep üzerine, 1.5 yıl önce üniversite yönetim kurulu oybirliğiyle bu isteği kabul etti ve ibadethane için çalışmalara başlandı. 8 ay önce de revirin olduğu giriş katta arşiv olarak kullanılan bölüm tamamen revize edildi. Bir mescit yapıldı.

PRAYER HALL

Kadın ve erkek bölümü ile birlikte diğer inanç mensuplarının ibadet yapabilmesi için de iki dua odası oluşturuldu. Abdesthanenin de yapıldığı bölüm bu hafta açıldı. Binanın girişinde ‘ibadet yeri’ anlamına gelen İngilizce ‘Prayer Hall’ yazıyor. İçeride ise bir mescit ve iki de dua odası var. Öğrenciler ve misafirler yapımı tamamlanmak üzere olan ibadethanede ilk ibadetlerini yapmaya başladı. 2 yıl önce de Kilyos kampusunda dua odası açılmıştı. Temelleri 1863 yılında ABD’li Dr. Cyrus Hamlin ve Christopher Rheinlander Robert tarafından atılan üniversitede şimdiye kadar herhangi bir ibadethaneye yer verilmemişti.

Okunma Sayısı: 2889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı