"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bölgede yeni bir denge hattı kurmalı

16 Ocak 2018, Salı 22:40
ABD’nin 30 bin kişilik ordu kurma kararını, Türkiye için ‘en kötü senaryo’ diye yorumlayan Doç. Dr. Ahmet Kasım Han ‘‘Türkiye’nin Afrin söylemleri İdlib’deki sıkışmışlıkla bağlantılı” diyor.

Birgün’e konuşan Han, “İdlib’te umduğu dengenin kurulamamış olması Türkiye’nin Afrin’le ilgili daha uygun şartları bekleme hevesini köreltmiş durumda. Türkiye Afrin meselesinde niye bekliyordu? Çünkü İdlib’de bir uzlaşma vardı. ve bu uzlaşmanın Afrin’e ilişkin daha elverişli bir ortam yaratması bekleniyordu. Ancak Suriye rejimi ve müttefikleri İdlib’le ilgili harekete geçtiği andan itibaren bu denge bozuldu. İdlib’de olup bitenle Afrin’de olup bitecek olanlar arasındaki bağlantı koptu. Türkiye için dengeyi sürdürme ihtimali de hızla ortadan kalkıyor. Ankara’nın bu yüzden en yakın zamanda harekete geçmeyi düşünüyor olması kuvvetli bir olasılık. Çünkü harekete geçmezse Afrin’de bir daha harekete geçmesi için gerekli koşulları bulamayabilir. Böyle bir tablo var karşımızda. Hem ulusal hem de uluslararası planda ciddi bir maliyet de yüklenmiş olur. Ahmet Kasım Han’a göre var olan gelişmeleri iyi analiz etmek ve yeni bir denge kurmak gerekiyor. Han sözlerini şu ifadelerle noktaladı: Bunun hazır bir formülü yok. Asgari olarak yapılması gereken şey bölgede özne olan taraflardan birisi ile iyi ilişkiler geliştirmeli ve yeni bir denge hattı kurmalıdır. Ancak bugün gelinen koşullarda kendi çizgilerinden ciddi taviz vermeden bunu yapmanın çok mümkün olduğunu söylemek de oldukça zor.

Etiketler: ahmet kasım han
Okunma Sayısı: 1832
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı