"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bomba yüklü aracı getiren kişi tespit edildi

26 Şubat 2016, Cuma 08:53
Ankara'daki bombalı saldırının benzerini gerçekleştirmek için İstanbul'a getirilen aracı Boğaziçi Üniversitesi'ne bırakan şahıs tespit edildi. Ancak şüpheli yurt dışına çıkmış!

Ankara'daki hain saldırının ardından polisin izini sürdüğü ikiz plaka takılı 34 HF 3100 plakalı beyaz renkli VW Golf marka otomobil, Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusu'nun kapalı otoparkından çıktı. Otomobili üniversitenin kapalı otoparkına bırakan şüpheli, güvenlik kameralarından tespit edildi. Kimliği belirlenen şüphelinin yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

PKK'LILAR 4 ARAÇ İÇİN İKİZ PLAKA HAZIRLAMIŞ

Başkent'te 17 Şubat'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait servis araçlarına yönelik düzenlenen ve 29 vatandaşımızı kaybettiğimiz bombalı saldırının ardından polis, terör örgütü PKK mensuplarının 4 araç için ikiz plaka hazırladığını belirledi. Bu araçlardan 3'ü Ankara, İstanbul ve Adana'da düzenlenen saldırılarda kullanılırken, 4'üncü araç bulunamadı.

İkiz plaka hazırlanan 4'üncü aracın 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka otomobil olduğu bilgisine ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sırasında otomobilin İstanbul'da olduğu iddiası ortaya atıldı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki tüm birimler harekete geçirildi. Söz konusu araç, İstanbul polisi tarafından aranmaya başlandı.

OTOMOBİLLERİN ŞASİ NUMARASINA BAKILDI

Polis, 34 HF 3100 olan ikiz plakanın tekrar değiştirilme ihtimalini de göz önünde bulundurarak, gördüğü tüm aynı renk ve markadaki otomobillerde şaşi numarası kontrolü yapmaya başladı.

ARAÇTAN 'BOMBA DÜZENEĞİ' ÇIKTI

Beyaz otomobilin izi sürülürken dün öğle saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusu'ndaki kapalı otoparkta aynı marka ve modelde bir otomobil olduğu görüldü. Şüpheli araç ihbarı üzerine polis alarma geçti. Kampusa çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kapalı otoparka giden polis, 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka otomobil ile karşılaştı. Üniversitede dersler iptal edildi ve yurtlardaki öğrenciler dahil tüm kampus boşaltıldı. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından olay yerine giden bomba imha uzmanları, otomobilde geniş çaplı inceleme başlattı. Bir polis helikopteri de kampus üzerinde uçarak araştırmaya destek verdi. Yapılan incelemede bomba düzeneği bulunması üzerine polis ekipleri, otomobili sökerek incelemelerini sürdürdü.

OTOMOBİLİ GETİREN YURT DIŞINA KAÇMIŞ

Otomobili üniversitenin kapalı otoparkına bırakan şüpheli, güvenlik kameralarından tespit edildi. Kimliği belirlenen şüphelinin yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

ANKARA'DAKİ DÜZENEKLE AYNI

Ankara'da 17 Şubat'ta 29 kişinin öldüğü patlamada kullanılan düzenekle, 29 Aralık 2015'te Boğaziçi Üniversitesi otoparkında bulunan Citroen marka bombalı araçtaki düzeneğin aynı olduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL EMNİYETİ EKİPLERİ UYARDI

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tüm birimlerini halkın yoğun olduğu meydanlar ile metro ve metrobüs duraklarında olası canlı bomba veya bombalı araçla eylem ihtimaline karşı uyardı. Taksim, Kadıköy, Esenler, Esenyurt gibi meydanlarda 'caydırıcı' olmak amacıyla polisin görünürlüğü artırıldı. Özellikle mesai bitiminde meydanlar ile yoğunluk yaşanan noktalarda resmi polis memuru ve ekip otosu sayısı artırıldı.

Polislerden özellikle 'kırmızı' yelek giymeleri istendi. Polis ekiplerine Uzunçayır metrobüs, Ayrılık Çeşmesi metro, Üsküdar metro, Zincirlikuyu metrobüs, Mecidiyeköy metro, Okmeydanı metrobüs, Edirnekapı metro, Yenibosna metrobüs, İncirli Metrobüs, Merter metro duraklarında da dikkatli olmaları yönünde talimat verildi.

Okunma Sayısı: 2061
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı