"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bombalar arasında doğum

28 Ekim 2016, Cuma
Halep’in doğusunda her gün patlayan bombalar arasında hamile kadınlara yardım eden Dr. Feride, örnek bir sağlık çalışanı olarak mazlumlardan dua alıyor.

Halep’in doğu bölgesindeki mücadele haber başlıklarından da okunduğu gibi iki ayın ardından sonra durumun daha da ciddileşmesiyle 275 bin sivil şehrin doğu kısmında Suriye rejimi ve muhalifler arasında süren savaş arasında sıkıştı. Tamim Mobayed tarafından mvslim.com için kaleme alınan yazıda şehrin doğu kısmının yemek, su, ilâç ve diğer temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu yazıyor. Hastane bölgeleri, sağlık çalışanları ve diğer yardım kuruluşları geçtiğimiz 4 yıl boyunca bombalanırken bu yıkım arasında siviller de zorluklara rağmen yaşamaya devam ediyor. Bazı günler 10’larca insan hava saldırıları sırasında ölüyor. Sadece bu hafta 150 kişi öldü.

Hastaneler ve sağlık personelleri hedef alınıyor

Suriye rejiminin hastaneleri sağlık personellerini hedef almasına bağlı olarak Halep’te birçok doktor öldü veya bölgeden kaçtı. Güvenlik sebebiyle sadece ilk ismini kullanan Dr. Feride, şehrin doğu kısmındaki tek jinekolog ve doğum uzmanı olarak yıkılmış sokaklarda ölüm tehlikesi altında çalışmaya devam eden doktorlardan biri. Hava saldırılarına karşı tedbir almak için aracını her zaman farlarını kapatarak kullanıyor. Dr. Feride’nin bütün ailesi şehri terk ederken, Feride 7 yaşındaki kızını çalıştığı süre boyunca yanında tutmak zorunda kalıyor.

Tıp alanında Halep ile Amerika arasında köprü konumunda olan Dr. Zahir Sahloul, “Dr. Feride’nin arkadaşları ona çalışmalarından ötürü 1000 adam kuvvetinde olduğunu, Halep’te ne zaman bir muhabbet dönse onun konuşulduğunu söylüyor. Bu konuşmalar onun kuvvetini ve liderlik gücünü gösteriyor” dedi.

Ağustos’ta USA Today’e, bombalar arasında çalışmanın tehlikelerinden bahseden Dr. Feride, “Hastaneye gelen her kadın hayatının tehlikede olduğunu bilir. Hastanelerin her zaman hedef tahtası olduğunu bilen kadınlar doğumunun ardından eve gider” diyerek bütün bunlara rağmen işini, hastalarını ve çocukları sevdiğini söylüyor. Dr. Feride, bütün o ölümlerin arasında yeni doğumlar için masum kadınlara yardım ediyor. Dr. Feride’nin hikâyesi oradaki sağlık görevlilerine bir örnek.

Mustafa Sait Önal / İstanbul

Haber Merkezi

Etiketler: mustafa sait önal
Okunma Sayısı: 1373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı