"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Boş USB belleklerle İran’dan 900 bin euroluk para transferi

07 Ekim 2015, Çarşamba 09:49
İzmir Gümrükler Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Şubesi, İran’a USB bellekler içinde bilgi pazarladığı iddia edilen bir şirkete operasyon düzenledi.

Özel kutular içerisinde yüz binlerce boş bellek ele geçirildi. Yazılım firması yetkilileri İzmir Gümrüğü'ne çağırılarak ifadeleri alındı. İfadelerinde, İran'daki bir gıda şirketine süt ürünleri hakkında bilgi sattıklarını, bunun da kanuni olduğunu söylediler. İddiaya göre bugüne kadar bir devlet bankasında açılan hesaplarla İran'dan İzmir'e 900 bin euro para sokulduğu belirlendi.

"www.egedegundem.com" sitesinin haberine göre İzmir Gümrükler Bölge Müdürlüğü ekipleri, bir yazılım firmasının İran'a USB bellekler içinde bilgi pazarladığını belirledi. Bu bilgilerin, İran'ın başşehri Tahran'daki bir firmaya satıldığı da ortaya çıkarıldı. Soruşturmayı derinleştiren İzmir Gümrüğü Kaçakçılık ve İstihbarat görevlileri, yazılım firmasını takibe aldı. Önce firmanın ihracat beyannameleri incelendi. Firmanın, hakettiği halde beyannamelerin üzerine, "İhracattan doğan hakkımız olan Katma Değer Vergisi'ni istemiyoruz." yazdığı görüldü. İzmirli yazılım şirketinin, yapacağı ihracattan alacağı KDV'yi, yani binlerce lirayı istememesi şüpheleri daha da arttırırken durum, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık Savcısı'na aktarıldı. İzmir Gümrüğü yetkilileri, söz konusu yazılım şirketine, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı izniyle operasyon düzenledi. Özel kutular içerisinde, binlerce USB bellek ele geçirildi.

USB BELLEKLER BOŞ ÇIKTI

Ele geçirilen binlerce USB bellekte yapılan incelemeler sonucunda, içlerinde hiç bilgi veya yazılıma rastlanmadı. İran ile yapılan yazışmalar sonucunda da İzmirli firmanın, İran Gümrüğü'ne gönderdiği belleklerin içinin boş olduğu öğrenildi. Yetkililer, bunun üzerine hayali ihracat iddiasıyla soruşturma başlattı. Firmanın, bu yöntemle İran'dan İzmir'e ne kadar para soktuğunu araştırıldı. Hesap incelemesi sonucunda, çok büyük miktarda paranın hayali ihracat yöntemiyle Türkiye'ye getirildiği ortaya çıktı. Yazılım firmasının, iddiaya göre bugüne kadar İran'dan 900 bin euro getirdiği belirlendi. İzmir Gümrükler Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan fezleke, gereği yapılmak üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. Söz konusu paraların ise bir devlet bankasında açılan hesaplar aracılığıyla getirilmesi dikkat çekti.

Okunma Sayısı: 969
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı