"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bozulan yargının tamir edilmesi lâzım

24 Temmuz 2018, Salı 17:40
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni yönetim sisteminde yargının bağımsızlığının yanında bozulan yargının da tekrar tamir edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, “AB sürecinde en azından negatif bir ortamdan nötr, pozitif bir ortama geçebiliriz” dedi. Çavuşoğlu, yumuşamayla ilişkilerde olumlu adımların geleceğini söyledi. Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’a mülâkat veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Yeni başkanlık sistemine geçtik, dış politikada birden denklemler, prensipler değişmez. Dış politikada yeni bir hükümet kuruldu, her şey radikal değişecek diye bir şey yok” dedi. Bakan, Avrupa Birliği’yle (AB) ilişkileri güçlendireceklerini, AB’ye sırt dönmenin doğru olmadığını da ifade etti. 

Felsefemiz, komşularla sıfır sorun

Çavuşoğlu şöyle devam etti; “Bu yeni sistemle Türkiye daha pratik, daha istikrarlı olacak, kararlar hızlı alınıp uygulanacak. Güçler ayrılığı daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Yeni sistemde tabiî yargının bağımsız ve tarafsızlığının yanında bizim bozulan yargıyı tekrar tamir etmemiz gerekiyor. İçeride ne kadar güçlüyseniz dış politikada, masada o kadar güçlüsünüz. Yeni başkanlık sistemine geçtik, dış politikada birden denklemler, prensipler değişmez. Nedir bizim dış politikamızın felsefesi: Yurtta sulh, cihanda sulh. Komşularla sıfır sorun. Bu da bir anlayıştır. Şimdi bizim dış politikamızın temel amacı girişimci ve insani dış politika. Girişimcilik sadece çıkarlarınızı arama değil. Bir taraftan Rusya, bir taraftan ABD, bir taraftan NATO vs. Bize bazen ‘eksen kayması mı var’ diyorlar. Bizim bunlardan birisini tek başına seçmemiz doğru değil, tek başına AB’ye yönelmemiz de doğru değil. Ama diğer taraflarda iyiyiz diye AB’ye sırtımızı da dönmemiz doğru değil.

Etiketler: çavuşoğlu, mahkeme
Okunma Sayısı: 1140
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı