"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Brezilyalı genç kız Müslüman oldu

04 Haziran 2015, Perşembe 11:46
Brezilya vatandaşı ve Katolik Hristiyan Joelma Freıtas, tanıştığı Bursa, Karacabeyli genç sayesinde Müslüman olup 'Rabia' adını aldıktan sonra Türkiye’ye yerleşti.

İhtida işlemi gerçekleştirmek ve dini nikah töreni için Karacabey Müftülüğü'ne müracaat eden Joelma Freıtas, üç yıldan beri İslam dinine ilgi duyduğunu, bir yıl boyunca araştırma yaptığını, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in hayatını okuduğunu ve iki sene önce kendi iradesi ile Müslümanlığı benimsediğini ifade etti. Müslümanlık konusunda Brezilya’da bilgi alabileceği çok fazla imkana sahip bulunmaması sebebiyle tanıştığı Karacabeyli Türk genci Volkan Gündeş’in bu konuda kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen Brezilyalı genç kız, daha sonra Volkan Gündeş ile de evlenmeye karar verdiğini anlattı. Joelma, Brezilya’da gerçekleştirilen resmi evlilik sonrasında Türkiye’ye gelerek Karacabey’e yerleşmeye karar verdiğini ifade etti.

Karacabey Müftülüğü'nde gerçekleştirilen ihtida merasiminde duygulu anlar yaşandı. Tören sırasında okunan Kur’an-ı Kerim’i ve İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı’nın konuşmalarını dinlerken zaman zaman duygulanan Joelma, gözyaşlarına hakim olamadı.

Müslüman olduktan sonra 'Rabia' ismini aldığını ancak, elinde belge bulunmadığı için bunu kimliğine ve pasaportuna işleyemediğini ifade eden Joelma, hidayete erdikten sonra tesettüre büründüğünü, namazlarını hiç aksatmadığını ve Portekizce eserlerden İslam dini hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştığını ifade etti.

Karacabey’de okunan ezanla birlikte insanların bu davete iştirak ederek camilere yönelmelerinin kendisini çok etkilediğini ve fırsat buldukça camilere giderek burada cemaatle namaz kılmaya çalıştığını söyleyen Rabia, Türkçe’yi öğrenmek için de büyük çaba gösterdiğini söyledi. Anne ve babasının Müslüman olmadan vefat etmeleri sebebiyle çok üzüldüğünü ve kendileri için yapılabilecek bir şey olup olmadığını merak ettiğini söyleyen Rabia, Brezilya’da yaşayan yakınlarının da Müslüman olmaları için hem dua ettiğini, hem de gayret sarf ettiğini dile getirdi.

Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, merasimde yaptığı konuşmada, Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e kadar bütün peygamberlerin ve inananların tabi olduğu ve Allah-u Teala’nın katında makbul ve geçerli olan dinin sadece İslam dini olduğunu ifade ederek, hür iradesi ile Müslümanlığı benimseyen Rabia’ya ve buna vesile olan eşi Volkan Gündeş’e teşekkür etti. İslam dininin iman, ibadet ve ahlak prensipleri konusunda da kısa açıklamalarda bulunan Hikmet Yazıcı, tanzim edilen ihtida belgesini kendisine takdim etmekten ötürü hem büyük bir mutluluk hem de büyük bir heyecan duyduğunu söyledi. 

İhtida töreni sonrasında genç çiftin dini nikah merasimini de gerçekleştiren Yazıcı, aileye Kur’an-ı Kerim meali ve İslam ilmihali hediye etti. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

Okunma Sayısı: 2242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı