"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Bu bir insanlık suçudur''

17 Mart 2017, Cuma 13:10
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Halep’te bir camiye düzenlenen hava saldırısıyla ilgili, “Ne olursa olsun, bu bir insanlık suçudur. Bir savaş suçudur.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Valiliğini ziyaretinde, gazetecilerin Halep’te bir caminin bombalanmasına ilişkin sorusu üzerine, Suriye’deki bu gelişmelerin herkesi üzdüğünü söyledi. Suriye’de 6 yıldır devam eden bir savaş olduğunu, bunun ilk 3 yılının iç savaş, son 3 yılının ise vekalet savaşları şeklinde geliştiğini anlatan Kurtulmuş, şu anda Suriye'ni, terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Dünyanın bütün ordularının, bir şekilde savaşın içerisine dahil olduğu bir Suriye’den bahsedildiğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Biz bir an evvel Suriye’de barışın sağlanması için müzakerelerin hızlandırılması gerektiği kanaatindeyiz. Suriye halkının istediği, yani öyle tepeden inme, zorla kabul ettirilmiş bir barış değil, 600 bin insanını kaybeden, bütün büyük şehirleri yerle bir olmuş Suriye halkının kabul edeceği bir barışın sağlanmasını arzu ediyoruz. Bunun için de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye gayret ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Dün akşamki gibi son derece üzücü olayların da ortaya çıktığına vurgu yapan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Olan, sivil halka oluyor. Olayın detaylarını henüz bilmiyoruz. Kim tarafından bombalandığı, bu bombalamanın arkasındaki güçlerin kimler olduğu detaylı bir şekilde bilinmiyor. Kim olursa olsun, sonuçta sivillere zarar verilmesi insanlık suçudur, kabul edilebilir bir durum değil. Önümüzdeki saatler içerisinde burada esas suçlunun kim olduğu, kimler tarafından burasının bombalandığı ortaya çıkacaktır. Şu aşamada net bilgimiz olmadığı için bir şey söylemiyoruz. Ne olursa olsun, bu bir insanlık suçudur. Bir savaş suçudur. Sivillerin, camide bulunan insanların, bir ibadethanenin bombalanmasını kabul etmek mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

AA

Etiketler: numan kurtulmuş, halep
Okunma Sayısı: 3177
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    17.3.2017 18:20:40

    Yapanları,yapılmasına neden olanları,mani olma imkanı varken olmayanları rabbimize havale ediyoruz.

  • VİCDAN

    17.3.2017 14:10:19

    sizin kendi ülkenizde suçsuz insanlara yaptığınız ne acaba komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş sen önce kendi ülkende yapılanlara bir bak ey numan efendi öyle 50-60 kişi değil milyonun üstünde insanı perişan ettiniz siz bunun hesabını hak katında nasıl vereceğinizi düşünün

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı