"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu dönem arınma dönemi

19 Aralık 2014, Cuma 13:49
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, BUGÜN TV'de Erkan Akkuş'un konuğu oldu. Güleçyüz, yaşanan hadiselerden doğru derslerin çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Kâzım Güleçyüz konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:

Aslında bu süreç, Fethullah Hoca'nın da bugünkü gazetelerde beyanı var, bir arınma fırsatıdır. Eski tabirle "tasaffi".

Bir özeleştiri, geçmiş dönemlerde yapılanların, ki bu programa başlamadan önce zannediyorum bahsi geçti Ahmet Şık'la ilgili olan o değerlendirmelerde. Şimdi Zaman Gazetesi de, Ekrem Dumanlı da yapıyor, herkes bir öz eleştiri yapıyor. Geçmişte benzer hadiselerde biz nasıl bir tavır ortaya koymuştuk? Acaba bugün şikayetçisi olduğumuz bir takım muamelelere başkaları maruz kaldığı zaman hangi iddiayla suçlamayla olursa olsun. Efendim hukuk süreci işliyor, acele etmeyelim tepki göstermeyelim gibi bir tavır koyduysak bunun sorgulamasını yapıyoruz kendi dünyamızda. Bütün bunlar bu sürecin aslında bizim kazançlı çıkmamıza vesile olacak boyutlarıdır.

Bunlar yaşanıyor, biz bu yaşanan hadiselerden doğru dersler çıkarabilirsek ve geçmişte yaptığımız bir takım yanlışlardan da bu anlamda arınma vesilesi olarak bunu değerlendirebilirsek kazançlı çıkan biz oluruz. Bunu samimiyetle yapabilenler beraberliği, dayanışmayı, ortak değerler etrafında bir araya gelerek yeni bir ortam kardeşlik dayanışma işbirliği ortamını farklılıklarla beraber doğru değerler etrafında bir arada olabilme zeminini oluşturabileceklerdir inşallah.

Güleçyüz'ün konuşmasının yer aldığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Okunma Sayısı: 2111
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • M Numan

    20.12.2014 11:16:01

    sanırım rüzgar değişti esiş yönü kazım beyde.

  • bayram ordu

    19.12.2014 21:48:12

    işte risalei nur talebesinin özelliğini şimdi sizde müşahede ettim neden daha önceleri bu hasleti ortaya koymadınız sürekli tarafgirlik yaptınız

  • Tugba

    19.12.2014 16:14:09

    Allah razi olsun Kazim Bey. Sizlerin demokrat, akli selim ve ilkeli durusu insanlik adina, Turkiye adina cok umut verici. Risalei Nur talebesi iste boyle olur.

  • çavdari

    19.12.2014 15:34:02

    Gündüz bey, Lütfen sansür çağrıları yapacağınıza, öne sürdüğüm hususlara dair fikirlerinizi beyan ediniz. Yeni Asya eskiden yorumlara sansür yapıyordu, bu yüzden çok kızgındım, ama bunu aşmışlar. Hükümetten demokrasi isterken sansürcülük elbette olamazdı, bunu defaatle ihtar etmiştim. YA'yı bu yüzden tebrik ediyorum.

  • refik

    19.12.2014 15:28:29

    Editör Bey demokrat birisi. Tarafsızlığı nedeniyle teşekkür etmek lazım. Kişileri boş verelim konulara odaklanalım zira zaten konuştukça hakikate biraz daha yaklaşıyoruz. Herkes kendi nefis muhasebesini vicdan çerçevesinde yaparsa bir bütünlüğe ulaşırız.

  • refik

    19.12.2014 14:49:14

    Kazım Bey; FG'nin akçeli işlerinden de bahsedin artık. Bir hocanın bunca akçeli işin ortasında ne işi var. "Ananas, tuzluk, rafineri, güneyde sevilen ülkeler..." Bese tefessüh etmiş bir yapının işlediği cinayetler yargılanmadıkça tasaffi etmez. İnsanların hayatını karartmışlar bunların bir hesabı olmamalı diyorsanız o cinayetlere ortak olursunuz. Ahmet Şık, Nedim Şener, Hanefi Avcı vs. bunların yargılanmalarını istiyor; siz ifadelerinizle buna ön alma çabasına girmeyin.

  • gündüz

    19.12.2014 14:41:30

    Şu çavdarın sözüm ona yorumlarını yayınlamak zorunda mısınız? Yukarıdaki habere bak, alttaki yoruma bak. Yetmedi mi artık bu rezillik!...

  • Hamza Tekin

    19.12.2014 14:28:51

    bu yorumlara onay veren kişi kim ise çok taraflı davranıyor. benim yorumlarım neden yayımlanmıyor arkadaş. Editörün Notu: Hakaret içerikli yorumlar onaylanmamaktadır.

  • Hamza Tekin

    19.12.2014 14:10:13

    Yeter abi bizi paralel taraftarı olarak gösterme artık, sözlerine önce kendin uy, dünkü dediğin gibi çekişme taraflarından uzak dur.

  • çavdari

    19.12.2014 14:06:44

    Yahu Allah aşkına, Gülen nasıl bir tasaffiden bahsediyor. Gidin internet sitesinde, M. Kemal, başörtüsü, Laiklik konularındaki beyanları duruyor. Papaya yazdığı mektup duruyor. Bunların yanlış olduğunu söyleyip tövbe etmeden açıkça cemaatinden özür dilemeden bu bir din hizmeti OLAMAZ. Lütfen bunları basitleştirmeyin. Gülen Amerika'da CIA'nın marifetiyle ikamete başlamış ve hala orada kontrol altındadır. Oradan gelmeden, tövbe etmeden ve sadece ve sadece doğru bir itikad ve meşrep dahilinde dini bir hizmete başlamadan (niyeti varsa) tasaffisi lafta kalır. şahsi kanaatim. Siz de ey kardeşler, Allah'ın adına yanlış yapanı mazur görme gafletine düşmeyin. El hubbu fillah el bugzu fillah yapalım. FG dine muarız açıklamalar defaatle yaptı ve dönmedi. Bunlardan tevbe etmek zorunda.

  • Derkan BERK

    19.12.2014 14:05:08

    Risale-i Nur lar üzerindeki tahribata son vermedikleri sürece başları dertten kurtulmaz !!! Önce bunun bir öz eleştirisini yapmalıdırlar. Ama elbette ki terör örgütü olmakla itham olunmaları asla kabul edilemez bir iftiradır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı