"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu fırsat kaçmasın

25 Nisan 2018, Çarşamba 00:10
Hak ve Adalet Platformu, “Türkiye bir fırsatın eşiğinde. Bu fırsatı değerlendirmek hepimizin aslİ görevi ve sorumluluğudur” diyerek siyasÎ partilere ve topluma birlik olma çağrısı yaptı.

Tek elden yönetilen Türkiye medyasında ve OHAL atmosferinde sesini duyuramayan mağdurların sesi olmaya gayret eden Hak ve Adalet Platformu, “Bir kesim için değil, herkes için “Hak ve Adalet” istiyoruz!” diyerek yola çıkmıştı. Türkiye’nin içinde bulunduğu kaos atmosferinde seçime günler kala bir bildiri yayınlayarak dikkatleri bir kez daha üzerine çeken platform, “Bu iktidar bizler için bir kader değildir. Muhteris bir kadronun dinmek tükenmek bilmeyen hırslarının muhatapları olmayı reddediyoruz” dedi. 

Türkiye’yi türbülanstan kurtaralım

Yayınladıkları bildiride, “Türkiye bir fırsatın eşiğinde. Bu fırsatı değerlendirmek hepimizin asli görevi ve sorumluluğudur” diyerek sağduyu sahibi vatandaşlara seslenen platform şu açıklamalarda bulundu; “İlan edilen erken seçim tarihi ülkemizin tez zamanda aydınlık günlere kavuşacağı ümidini doğurmuştur. İktidarın icraatlarıyla türbülansa giren Türkiye’miz, esenliğe çıkmak için tarihî bir fırsat yakalamıştır. İktidar ekonomik, siyasî, hukukî, toplumsal ve idarî uygulamalarıyla ülkemizi hak etmediği bir istikrarsızlığa mahkûm etmiştir. Toplumsal barış ve huzuru yok eden, ayrıştırıcı dil ve nefret siyasetiyle kutuplaştıran bir toplum mühendisliğinin malzemesi olmuş durumdayız. Bu iktidar bizler için bir kader değildir. Muhteris bir kadronun dinmek tükenmek bilmeyen hırslarının muhatapları olmayı reddediyoruz. Böyle bir yönetim anlayışından razı değiliz. Eşitlik ve özgürlük çerçevesinde bir arada hayatı ortak aklımızla yeniden kurabiliriz.

Türkiye’nin akîl bir yöneticiye ihtiyacı var

“Bu çağrımız  vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, siyasî partilere ve kamuoyuna mal olmuş şahsiyetlere” diyen platform bildiride şu ifadelere yer verdi; “Kişisel ve grup menfaatlerimizi, tartışma konularımızı, kuracağımız özgür, çoğulcu demokratik Türkiye’de yeniden ele almak üzere donduralım, el birliğiyle bu ortamı gerçekleştirelim. Böyle bir Türkiye hedefine ulaşmanın gereklerini söylemekten ve yapmaktan kaçınmayalım. Ortak akıl, asgarî müştereklerin etrafında birleşmeyi ahlâkî ve siyasî zorunluluk olarak görür. Tarih, toplum ve gelecek nesiller nezdinde vebalden kurtulmanın yegâne yolu budur. Dönem, inisiyatif alma ve sorumluluk üstlenme dönemidir. Türkiye’nin icra göreviyle birlikte kurucu görev üstlenecek akil bir cumhurbaşkanına ve akillerden oluşan bir kurucu meclise ihtiyacı vardır.”

Hak ve adalet için!

Hak ve adalet için sabah akşam çalışacaklarını belirten platform üyeleri, “Belirttiğimiz ortak hedeflere ulaşmak üzere tüm gayretimizi ortaya koyacak; içinde mübarek Ramazan ayının da olduğu iki ay boyunca, sabahtan akşama, sahurdan iftara durmadan çalışacağız! Birlikte Başarabiliriz! Herkes İş Başına!” dedi.

Haber: Nurdan Toprak

[email protected]

 

 

Etiketler: seçim, erken seçim
Okunma Sayısı: 2516
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı