"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu İsrail ile mi anlaşacaksınız?

01 Haziran 2016, Çarşamba
AKP Hükümeti’nin, kurulduğu günden beri Filistin halkına zulmeden Siyonist İsrail ile anlaşma çabaları Müslümanlardan tepki çekiyor.

Kurulduğu günden beri Filistin halkına zulmeden İsrail ile anlaşma çabaları Müslümanların tepkisini çekiyor. 31 Mayıs 2010’da  İHH İnsanî Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi’nin organize ettiği ve Gazze’ye insanî yardım taşıyan 6 gemiye Akdeniz’de uluslar arası 31 Mayıs 2010’da İsrail Savunma Kuvvetleri’nin yaptığı müdahale sonrası gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerini düzeltmek için bir süredir çalışmalar gizli bir şekilde devam ediyordu. 

İsrailli kaynaklar bir süre öncesine kadar anlaşmanın yakın olduğu haberini vermesi ile hükümet kanadından iki ülkenin birbirine ihtiyacı olduğu açıklaması gelmişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, geçen Aralık ayında AKP MKYK toplantısı sonrası açıklamada, “Türkiye ile İsrail’in anlaştığı şeklinde haberler çıktı. Kesin anlaşma yok, henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye’nin dostudur” demiş ve yoğun tepki ile karşılaşmıştı. 

Zulüm devam ediyor

AKP hükümeti ile İsrail yönetimi arasında ‘normalleşme’ görüşmeleri devam ederken Siyonist İsrail, Filistin halkına zulmetmeye devam ediyor. Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıları gözaltına alan İsrail, Gazze Şeridi sahilindeki 9 millik avlanma sınırını 6 mile indirdi. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında 1993’te imzalanan Oslo Antlaşması’na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi’nden 20 mil mesafe açığa kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak, İsrail yönetimi Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

Ev baskınları ara vermiyor

İsrailli yerleşimcilerin Filistin topraklarını işgali hızla devam ederken, İsrail askerleri de hemen her gün Filistinlilere ait birçok eve baskın düzenliyor.

Lieberman hükümete girdi

2015 yılında katıldığı bir mitingde “İsrailli Araplardan bizim yanımızda duranlar her şeyi elde edecek ama bize karşı olanların başını baltayla kesmek lâzım” diyen Avigor Lieberman’ın İsrail Savunma Bakanı olması, Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından “İsrail sağının sessiz darbesinin ikmali” olarak değerlendirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Liberman’ın hükümete girmesinin Filistin-İsrail sorununa 2 devlet esasına dayalı siyasî çözüm bulunması önündeki kapıları tamamen kapatacak Yahudi yerleşim yeri inşa etme ve Yahudileştirme konusundaki prosedürleri hızlandırma yönünde hükümetin iştahını açacağı değerlendirmesinde bulunuldu.

Netanyahu: Anlaşma çok yakın

Gelinen noktada Siyonist İsrail, Filistin halkına zulmetmeye devam ederken, anlaşma haberi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan geldi. ABD Kongre üyeleri ile bir araya gelen Netanyahu, “Türk ve İsrailli müzakereciler arasında önümüzdeki hafta bir Avrupa ülkesinde görüşme yapılmasının beklendiğini ve çok yakında anlaşmaya varılacağını” belirtti. Netanyahu, “Normalleşme, her iki ülkenin uzun ve ortak bölgesel çıkarlar listesinde yer alan konularda ilerleme kaydetmesine yardımcı olacaktır” ifadesini kullandı.  Kudüs - aa

Gelinen noktada Siyonist İsrail, Filistin halkına zulmetmeye devam ederken, anlaşma haberi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan geldi. ABD Kongre üyeleri ile bir araya gelen Netanyahu, “Türk ve İsrailli müzakereciler arasında önümüzdeki hafta bir Avrupa ülkesinde görüşme yapılmasının beklendiğini ve çok yakında anlaşmaya varılacağını” belirtti. Netanyahu, “Normalleşme, her iki ülkenin uzun ve ortak bölgesel çıkarlar listesinde yer alan konularda ilerleme kaydetmesine yardımcı olacaktır” ifadesini kullandı.

Okunma Sayısı: 2904
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı