"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu ısrar niye?

23 Temmuz 2018, Pazartesi 18:27
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) devam ederken düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplumun her kesiminden bedelli askerlik düzenlemesinde önce 25, sonra 28 ve sonra da 21 gün olarak belirlenen temel eğitim şartına yönelik olarak  'Temel eğitim tamamen kalksın' talepleri artarak devam ederken AKP'li Mehmet Muş ve son olarak da Mahir Ünal'ın bu husustaki açıklamaları eleştirildi ve bu konudaki ısrara anlam verilemedi.

 

Ünal'ın açıklamaları...

Bedelli askerlik düzenlemesi

Bedelli askerliğe ilişkin ise "21 güne çekildi eğitim süresi ancak hala tepkiler var. Bu sürenin tamamen kaldırılmasına yönelik olarak, bu sürede düşürülmesi gibi bir değişiklik AK Parti tarafından öngörülüyor mu?" sorusu üzerine Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"21 gün olarak konuşuldu, şu anda bir değişiklik düşünülmüyor. Ama bildiğiniz gibi şu değiştirildi. Üst yaş sınırı kaldırıldı. Özellikle yurt dışı için 38 olan yaş sınırı kaldırıldı. Böylece 25 yaş ve üzeri askerlikle ilişkisi olan ve bu yapılacak yeni düzenlemeden istifade etme imkanı olan herkes bu yeni düzenlemeden faydalanacak."

Öte yandan AKP Sözcüsü Ünal, Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in, ırkçı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakmasına ilişkin, "Mesut Özil'in tepkisi son derece yerinde ve haklı bir tepki." dedi.

***

Tıklayınız:

'21 günlük temel eğitimin de kalkması gerekir'

Temel eğitim tamamen kalksın

Milyonların odaklandığı 'torba teklif' komisyonda

Şimdi de 21 günlük askerlik tartışması

28 gün için gözler Meclis’te

TBMM 'bedelli askerlik' için toplanıyor: Beklentiler 28 gün şartının kaldırılması yönünde

Bedelli askerlikte 28 günlük temel eğitimi esnetme talebi

28 günlük askerlik tartışmaları ile ilgili bir açıklama da Bahçeli'den

Bedelli Askerlik Türküsü

 

AA

Okunma Sayısı: 5470
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı