"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Bu karar darbecileri korumaktadır"

04 Mayıs 2017, Perşembe 18:22
Dışişleri Bakanlığı'ndan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan askerlere ilişkin Türkiye'nin yeni iade talebinin reddedilmesiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bu karar darbecilere kucak açan bir ülke olan Yunanistan ile ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımızı kaçınılmaz olarak etkileyecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Adil ve tarafsız olmasını umduğumuz Yunan yargısı ne yazık ki bir kez daha bizi hayal kırıklığına uğratarak, anayasal düzenimize karşı 15 Temmuz darbe girişimine katılan sekiz darbeci hakkındaki ikinci iade talebimizi de reddetmiştir." denildi.

"Bu karar darbecileri korumaktadır"

DHKP-C ve PKK başta olmak üzere bugüne kadar Türkiye'yi hedef alan terör örgütleri mensuplarının adalet önünde hesap vermesine engel olan Yunan makamlarının hatalarını tekrarladıkları vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Terör ve suçla mücadele konusunda bir müttefikimizden görmemiz gereken destek ve iş birliğini göremiyoruz. Bu karar, suçluların yargılanmamalarına, suçun cezasız kalmasına neden olmakta, darbecileri korumaktadır.

Suçluların yargı dışında tutulmasına neden olan bu kararın, siyasi saiklerle alındığı açıktır. Bu karar darbecilere kucak açan bir ülke olan Yunanistan ile ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımızı kaçınılmaz olarak etkileyecektir."

AA

Okunma Sayısı: 2535
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    4.5.2017 20:45:21

    12 EYLÜL DARBECİLERİNİN davasını düşürenler DARBECİLERİ KORUMUŞ OLMUYORMU.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı