"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu nasıl AB Bakanı?

23 Aralık 2014, Salı 08:12
Türkiye’nin AB üyeliği sürecine ilişkin faaliyetleri koordine etmek amacıyla göreve gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda ilginç açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin AB üyeliği sürecine ilişkin faaliyetleri koordine etmek amacıyla göreve gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda ilginç açıklamalar yaptı. AB Bakanı Volkan Bozkır’ın, bir taraftan AB  üyeliğinin, günlük hayatın her anında etkileyen ve insanların hayat standartlarını yükselten, geleceğe umutla bakmasına imkân sağlayan bir standartlar silsilesi olduğunu söyleyip, diğer taraftan “AB bizi almazsa çok da umurumuzda olmaz” demesi çelişki olarak yorumlandı. Gerek demokratikleşme sürecini, gerek ekonomik bağımsızlığını henüz tamamlayamamış bir ülke olan Türkiye’nin AB’ye üye yapılmamasını yanlış bir karar olarak değerlendiren Bozkır, “Şayet AB Türkiye gibi bir ülkeyi üye yapmama lüksüne sahip olmaksızın, üye yapmama gibi yanlış bir karar alırsa Türkiye’nin çok fazla umurunda olmaz” diye konuştu. 

İfadeleri çelişkili olarak değerlendirildi

Türkiye henüz AB standartlarına ulaşamadığı ortadayken, AB ile ilgili çelişkili açıklamalarda bulunan Bakan Bozkır, hem AB standartlarının insanların hayat standartlarını yükselten, geleceğe umutla bakmasına imkan sağlayan bir standartlar silsilesi olduğunu savundu hem de, Türkiye’nin AB’ye üye olmaması durumunda bu durumun çok da umursanmayacağını belirtti. Bozkır, son zamanlarda, özellikle son haftada AB’de çeşitli çevrelerde Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığı, bazı eksikliklerin olduğuna dair çeşitli açıklamalar yapıldığını hatırlatarak, bu açıklamaların, konunun ne olduğu tam anlaşılmadan, çeşitli noktalardan gelen açıklamalar olduğunu aktardı. Antalya / aa

Okunma Sayısı: 1869
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • refik

    23.12.2014 20:14:53

    Sayın İlhan; Ben de farklı bir noktadan bakarsam seni bambaşka yazarım... Ama suküt... Lütfen konular hakkında yazışın... Yok şunu da anlamam editör şahsi sataşma olan yorumları niye yayınlar ki; böyle olacaksa yorumları onaylama gibi bir mekanizma neden var ki...

  • Mustafa BİTER

    23.12.2014 19:55:43

    Sayın Bakan yanılmıyorsam Avrupa Görmüş Bir İnsan.Hatta AB'den gelme.Ne yapsın...Avrupa Demokrasisi ile Türkiye Demokrasisi arasında sıkıştı kaldı.Belki de Bakan olduğuna pişman dahi olmuştur.Çünkü Avrupalı böyle ikircikli lafları ve uygulamaları pek sevmez.Bunu en iyi bilen bir Bakan... Allah kimseyi böyle durumlara düşürmesin...

  • Bilge Doğu

    23.12.2014 19:08:24

    Af buyurun ama biz böyle üslubu; ilkokulda oyun grubuna giremediğimiz zaman kullanırdık.

  • kamil dağıstanlı

    23.12.2014 13:59:36

    Sayın Volkan Bozkır da biliyor havaya ateş ettiğini. Kaptığı bakanlığı kaptırmamak için böyle konuşuyor. RTE rest çekti ya. Onun da hınk demesi gerekiyor. AB, ollmasıydı partileri kapatılmış, şimdi hepsi de kodeste olurlardı.

  • ali yeşilkaya

    23.12.2014 11:56:52

    avrupa birliğinden bu ülkeyi koparmak yapılabilecek en büyük zulüm olur.hele de dindar insanlara ve özellikle nurculara 'ne absi,biz islam birliği peşindeyiz' gibi hamasi nutuklar atarak bu zulmü yedirmelerine imkan tanımamalıyız.hem ab hem islam birliği olmuyormuş gibi,ya da ab üyeliği islam birliğine engelmiş gibi gösterenlere karşı dik ve dikkatli olmalıyız.derinlerde oynanan oyunun en kritik kısmı türkiyeyi ab den koparma planlarıdır.islamcıların,boş hamasetle,dini alet ederek 60 yıllık çabalarımızı mirasyedi çocuklar gibi harcamalarına müsaade etmeyelim.

  • Hüseyin İLHAN

    23.12.2014 10:13:10

    refik kardeşim algı problemin var.Mütekabiliyet ayrı o konuda bakan olup tezat açıklamalar yapmak ayrı.En iyisi sen saçmalarına devam et kardeşim.YENİ ASYA ya hazımsızlığına iyi gelecek mineral sayısı yüksek maden suyu gönderebilirim.Rabbim şifalar ihsan etsin.

  • refik

    23.12.2014 08:16:46

    Sanki önceden AB bakanı vardı. Dış ilişkilerde mütekabiliyet esastır...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı