"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu tuzağı bozalım

24 Temmuz 2016, Pazar
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında halkı provokatörlere karşı uyaran Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, “Felaketin büyümemesi için provokatörlere karşı durmamız gerekiyor. Hep birlikte bu tuzağı da boşa çıkartmamız gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun vatandaşları provokatörlere karşı uyardı. Bazı ideolojik unsurların felaket planları içinde olduğunu belirten Altun, “Bunlara karşı kardeşlerimizin uyanık olmasını, buna karşı durarak, birliğimizi daha güçlendirmelerini istiyoruz. Provokatörlere olanak verilmemesi için herkese görev düşüyor. Çünkü ülkemiz büyük bir felaketin içine sürüklenmek istenmiş. Bunun büyümemesi için bu kişilere karşı durmamız gerekiyor. Tüm Alevi ve Sünni kardeşlerimizin bunun bilinciyle hareket edeceklerine inanıyoruz. Hep birlikte bu tuzağı da boşa çıkartmamız gerekiyor”  değerlendirmelerinde bulundu. 

Kardeş kardeşle çatışmayacak

Alevî-Sünnî çatışması çıkarılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü gördüklerini vurgulayan Altun, “Öteden beri yaptığımız çalışmalarla, bu ayrışmaların giderilmesi ve ortak değerlerde buluşulması konusunda önemli mesafe katedildi. Böylece de bu ayrıştırmaya yönelik çalışmalar boşa çıkartıldı. Tüm tahriklere rağmen bugün de Alevilerle Sünniler arasında bir çatışma çıkaramayacaklarına inancımız tamdır” diye konuştu.

Gerginliği arttırmak istiyorlar

BBC gibi bazı uluslar arası basın kuruluşlarının da bu yönde haberler yapmak için hazırlık içinde olduğu iddialarına da değinen Altun, “Şu an çatışma yoktur. Yalan yanlış haberler yaymak amacıyla toplumdaki gerginliği arttırarak, o olaylara hazır hale getirmek istiyorlar psikolojik bir hazırlık bu” açıklamalarında bulundu.

Okunma Sayısı: 2871
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı