"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu tuzaktan derhal çıkalım

25 Ağustos 2016, Perşembe
Suriye'deki iç savaş tuzağına Türkiye’nin de aktif müdahil olarak çekilmesine meydan verilmemeli.

Operasyon en kısa zamanda sonuçlandırılmalı

Hedefi “sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD’le mücadele kapsamında koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü temin” olarak açıklanan “Fırat Kalkanı” operasyonu, kimin kiminle savaştığının belli olmadığı Suriye’deki çatışmalara Türkiye’nin de çekilmesi bağlamında tehlikeli bir gelişme olarak yorumlanırken, harekâtın en kısa zamanda neticelendirilmesi isteniyor.

Hedef, sınırı IŞİD'den temizlemek ve YPG'yi engellemek

Operasyonun, Ankara tarafından bir süredir sınır hattını IŞİD’den temizlemek ve YPG’nin bölgeyi kontrolüne alarak üç Kürt kantonunu birleştirmesine engel olmak için Özgür Suriye Ordusu savaşçılarıyla birlikte planlandığı belirtilirken, iç savaş ortamının ve krizin diğer aktörlerince takınılacak tavrın bu planı ne şekilde etkileyeceği şu aşamada kestirilemiyor.

Okunma Sayısı: 7046
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı