"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bugün Türkiye, dünyada gazeteciler için en büyük hapishane

01 Haziran 2015, Pazartesi 17:29
Dünyanın en büyük basın meslek örgütünün zirve isminden, Türkiye'de özgür basına yönelik baskılara sert eleştiri geldi.

Dünyanın 7 kıtasından 18 bin medya kurumunun üyesi olduğu küresel medya kuruluşu WAN-IFRA'nın Başkanı Tomas Brunegård, "Bugün Türkiye dünyada gazeteciler için en büyük hapishane" dedi. 

BM'nin tanıdığı tek gazetecilik örgütü olan Dünya Gazeteler Birliği'nin (WAN-IFRA) Washington'daki genel kurulunda konuşan Brunegård, Kuzey Kore'den İran'a dünyada medya özgürlüğünün yaşadığı sorunları sıralarken Türkiye'ye de temas etti. 75 ülkeden 900 gazetecinin katıldığı konferansta konuşan WAN-IFRA Başkanı Tomas Brunegård, "Bugün Türkiye dünyada gazeteciler için en büyük hapishane" dedi. 

Brunegård'ın bu açıklamayı, Türkiye'de birçok gazeteciyi ve medya kurumlarını hedef alan büyük bir operasyon yapılacağı duyumlarından hemen sonra yapması dikkat çekti. 

WAN-IFRA, dün yaptığı sert açıklamayla da Türkiye'de bağımsız medya üzerindeki artan baskılara dikkat çekerek, Türk yetkilileri medya özgürlüğüne daygı göstermeye davet etmişti. Açıklamada ayrıca seçime günler kala medya gruplarını hedef alan söyleminin demokrasiyle bağdaşmadığı hatırlatıldı. 

Geleneksel olarak her yıl baskılara maruz kalan gazetecilere Altın Kalem Ödülü veren WAN-IFRA, bu yılki ödülü dünyanın farklı yerlerinde 1992-2015 arasında görevini yaparken ölen 1127 gazeteciye verdi.

Okunma Sayısı: 2701
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı