"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bülent Arınç'ın akrabası Ziya Tay tutuklandı

24 Ağustos 2016, Çarşamba 14:12
Manisa'da Gülen hareketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ve Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya, mahkemeye yapılan itiraz üzerine tutuklandı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlayan Gülen hareketi ile ilişkisi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik adli ve idari soruşturma çerçevesinde Manisa'da geçen 28 Temmuz'da 154 sağlık personeli görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında bulunan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın eşinin amcasının oğlu Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya ertesi gün gözaltına alındı. 21 gün gözaltında tutulduktan sonra geçen 19 Ağustos 'ta adliyeye sevkedilen, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ve Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya Manisa 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafıdan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Manisa 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan itiraz üzerine daha önce serbest bırakılan Tay ve Bozkaya, tutuklandı. Bu sabah polis tarafından evlerinden alınan Tay ve Bozkaya'nın işlemlerinin ardından cezaevine gönderileceği bildiridi.

DHA

Okunma Sayısı: 1930
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı