"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bulgaristan parlamentosunun kararını Dışişleri kınadı

25 Nisan 2015, Cumartesi 22:58
Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "toplu katliam" olarak nitelendirme kararının, Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinde olumsuz izler bırakacağının açık olduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bulgaristan’da aşırı milliyetçi, yabancı düşmanı, ırkçı ve Avrupa-Atlantik değerleri karşıtı ATAKA Partisi’nin girişimi sonucu 24 Nisan 2015 tarihinde Bulgaristan Parlamentosunda kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin karar, Türkiye’ye karşı dostça olmayan bir tavır ortaya koymuştur. Türkiye, tarihine yöneltilen bu iftirayı reddetmektedir. Komşu ülke Bulgaristan Parlamentosu, Türkiye’nin bu tarihi konuda ortaya koyduğu insani ve somut açılımları görmezden gelerek, bünyesindeki aşırı unsurların maalesef esiri olmuştur." 

Kararın Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinde olumsuz izler bırakacağının açık olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu görüşlerimiz bugün Bakanlığımıza çağrılan Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisine de bildirilmiştir" ifadesine yer verildi.

AA

Etiketler: bulgaristan, kınama, ermeni
Okunma Sayısı: 577
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı