"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bursa'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili yeni gelişme

28 Nisan 2016, Perşembe 09:28
Bursa'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında, bazı illerde düzenlenen operasyonlarda 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Dün Ulucami kapısında intihar eylemi gerçekleştiren ve 23 kişinin yaralandığı 'canlı bomba' teröristin otobüsle Şanlıurfa’dan Bursa’ya geldiği belirlendi. Patlamada parçalanan ve kimliğinin DNA testiyle saptanmasına çalışılan kadın teröristin PKK ile bağlantıları araştırılırken, olayla ilgili Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı. 

Bursa'nın en merkezi yeri tarihi Ulucami'nin bahçesinin batı kapısı yakınında, dün kadın teröristin geçekleştirdiği intihar saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Dün olay yerindeki incelemenin ardından cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan 'canlı bomba' teröristin parmak izinden kimliğine ulaşılamadı. Teröristin kimliği, DNA testiyle belirlenecek.

Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında polis önemli bilgilere ulaştı. PKK ile bağlantısı araştırılan 'canlı bomba' teröristin Şanlıurfa’dan otobüsle Bursa’ya geldiği ve olay yerine de taksi ile gittiği belirlendi. Bursa'ya ne zaman geldiği henüz netleşmeyen teröristin, patlayıcıyı da Bursa'ya yakın bir yerde teslim aldığı bilgisine ulaşıldı. Polis, 'canlı bomba' teröristle bağlantılı olarak dün gece 4 ilde seri operasyonlar yaptı. Olayın meydana geldiği Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da yapılan operasyonlarda ilk aşamada 15 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sayının artabileceği belirtildi.

EFKAN ALA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki terör saldırısıyla ilgili Türkiye genelinde 15 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Ala, Başbakan Vekili Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yapılan Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı öncesinde, Bursa'da dün gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Ala, "Örgütle ilgili kuvvetli emareler var. Hangi örgütse... Bulgular var. Örgüt netleşince de açıklayacağım. Türkiye genelinde 15 kişi gözaltında. İlleri söylemiyorum şu anda" diye konuştu.

Ankara'daki programının ardından Bursa'ya hareket edeceğini belirten Ala, konuyla ilgili açıklamaları orada yapacağını kaydetti.

Öte yandan saldırganın Şanlıurfa’dan otobüsle Bursa’ya geldiği ve olay yerine de taksi ile gittiği belirlendi. Bursa’ya ne zaman geldiği henüz netleşmeyen saldırganın, patlayıcı Bursa’ya yakın bir yerde teslim aldığı bildirildi.

DHA

Etiketler: bursa, terör, canlı bomba
Okunma Sayısı: 2134
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı