"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Buruk bayramda Nur bizi teselli etti

28 Haziran 2017, Çarşamba
Gazetemiz çalışanı Nur Ener Kılınç 120 gündür tutuklu bulunduğu cezaevinde ilk kez bir bayram geçirmek zorunda kaldı.

Nur, bayram dolayısıyla ailesiyle açık görüş gerçekleştirdi. Çalıştığı için haftalık görüşlere katılamayan ablası Rana Ener görüşle alâkalı izlenimlerini ve Nur’un durumu hakkında bilgi verdi.

İlk defa tüm ailenin aynı anda görüş gerçekleştirebildiğini anlatan Rana Ener, “İlk defa dördümüz bir araya gelip görüşe girdik. Bizi bir arada gördüğüne çok sevindi tatil günlerimizi birlikte geçirdiğimizi anlattık. Nur olmadan onun gelin evinde ağırladığımız misafirleri oldu. Anlattık hepsine sevindi tabi buruk bir şekilde. Hep kendinden daha kötü durumda olanlardan, ailesinin gelme gitme imkânı olmayan mahkumlardan bahsetti. Bize de öyle teselli verdi” dedi. 

 

Koğuşu değişecekmiş

Nur’un yazılarına, okumalarına, ezberlerine devam ettiğini söyleyen abla Ener, “Babam terörist yetiştirmedi’ kitabı bitmiş. İkinci kitaba başlamış. Bu kitabın da içeriği gönderemediği ulaştıramadığı mektuplardan bir derleme düşünüyormuş. Kitap basılmasa bile çocuklarımıza tarihe gecen bu zulümleri yaşananları aktarmak olur dedi. Koğuşu değişecekmiş. Benim için iyi olur farklı insanlar tanırım dedi. Her durumu mesleğine bir katkı olarak görüyor. Bazı sağlık sorunları olmuş bu yüzünden doktora gitmiş. Düzenli olarak psikoloğa gidiyormuş. Doktora kelepçeli götürüyorlarmış bu muameleye çok içerliyor.” 

 Bu günler de geçecek elbet 

Abla Ener, “Görüşte bazı kurallar çerçevesinde konuşuyoruz. Aramızda masa oluyor sarılmak istiyoruz zor oluyor. Bizim yanımızda gardiyanlardan bir uyarı gelir diye çok hassaslaşıyor. Son dakikalar esiyle baş başa bıraktık. O an benim için çok kotuydu tek kavuştukları an o kalabalıkta o 5 dakika. Ama çok şükür rabbim böyle sağlam bir sevgiyi onlara nasip ettiği için. Bu günler de geçecek elbet” şeklinde ifadelerle duygularını anlattı. 

Etiketler: nur ener
Okunma Sayısı: 5504
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Esragül

    28.6.2017 10:02:51

    Malatya da bize açık görüşüde çok gördüler rutin kapalı görüş hakkımızı telefon hakkımızı iptal ettiler bi bayramda çocuklarımızın boynunu bükük bıraktılar rabbim büyük ihmal değil imtihan ediyor...

  • Özdemiroğlu

    28.6.2017 07:59:28

    C. Allah bu geçen bayram ve mübarek günler hürmetine Nur Kardeşimize bir an önce hürriyet ve hakketiği hukuku ihsan eylesin.

  • çetin acar

    28.6.2017 01:10:54

    her fani gibi, içinde bulunduğun bu zaman da fani olacak. Önemli olan bu faniyata bekaya tebdil etmek. Nur kardeşimizde bu sabrı, bu direnci, bu kuvvetli maneviyatı görüyoruz, Allah yardım etsin, bu zor imtihanı kazananlardan eylesin. Bu fani dünya mahkemeleri de geçecek, tam adaletin tecelli edeceği "MAHKEME-İ KÜBRA" kurulacak. herkes orada hak ettiğini alacak. Hasbünallahü ve ni mel vekil.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı