"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ByLock iddiasını çökerten konuşma: 'Kanunsuz suç olmaz'

31 Ağustos 2017, Perşembe
16. Ceza Dairesi’nin ByLock haberleşme programının suç delili sayılması ve bu şekilde yüzlerce insanın tutuklanmasını eleştiren Uğur Poyraz CNN TÜRK’te yayınlanan ‘Ne Oluyor’ programına katıldı.

Poyraz programda şunları söyledi; “ByLock hangi tarihlerde indirilmiş cep telefonlarına biliyor musunuz? Hepsi  15 Temmuz’dan hatta 17/25 Aralık’tan önceki tarihlerde. Peki o tarihlerde bu ülkede siyaset yapanların çoğu ‘Hocam seni çok özledik’ filan diye konuşmuyor muydu? O tarihte birileri öyle konuşursa, birileri de telefonuna indirir. İndirdikleri tarihlerin çoğunda suç diye bir şey yok. Örneğin telefonuma bir oyun indirdi. O şuanda yasal ama bir sene sonra deniyor ki; o artık yasal değil. Ama ben yasal olduğu zamanda indirmişim. O tarihte herkesin hocam hocam dediği dönemde bunu indirenlere sen o tarihte indirdin suç işledin demek peki ne kadar yasal? Çünkü suçta ve cezada kanunilik ilkesi gereği bir şeyin suç olması için ancak suç olduğunun net bir şekilde kanunda tarif edilmesi lazım. O tarihte kanunda tarif edilmeyen bir şeyden dolayı, daha sonra suç kabul edip kişiyi sen o tarihteki bu eyleminden dolayı yargılanıyorsun demek işte adil yargılanma dediğimiz olayın ihlali niteliğindedir. Burada önemli olan kriter 220 bin kişinin kaçı hangi tarihten sonra cep telefonuna bunu indirdi. Çünkü tekrar söylüyorum suç ihdas edilmesi için bunun ya kanun olması lâzım, çünkü kanunsuz suç olmaz. Ya da kanun çıktıktan sonra bile bile bunu yapmış olması lazım.”

 

Etiketler: uğur poyraz, bylock
Okunma Sayısı: 16963
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sevim

    31.8.2017 15:44:01

    hocam boşa nefesini tüketme bunların hiç birinin suç olmadığını asıl suçlular gayet iyi biliyor yeterki günahlarını örtecek kılıfı hazırlasınlar

  • Kurdela

    31.8.2017 02:25:57

    Zor mu suçu bulur,kanunu uydurursun

  • arif

    31.8.2017 01:31:11

    Yasal banka,sendika,dernek,şirket,gazete,dergi ,okul,dersane vs Gibi şeyler suç sayılıyor. Bylock insanlari deşifre etmek için kullanıyor

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı