"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ByLock’ta tahliye yolu

07 Haziran 2017, Çarşamba 00:05
ByLock isimli haberleşme uygulamasını kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan kişilere tahliye yolu açılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın belirlediği yeni kriterlere göre ByLock kullanılıcıları denetimli serbestlikten yararlanabilecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 2 önemli adım attı. İlk olarak, hakkında işlem yapılarak gözaltına alınan şüphelilerin tutuklamalarına yeni kriterler geliyor.

Buna göre hakkında soruşturma yapılarak ‘sadece’ örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ev hanımı, esnaf, öğrenci ve çiftçi tutuklanmayacak. Ancak söz konusu kişilerin sadece ByLock’tan dolayı gözaltına alınıyor olması gerekiyor. Eğer bu kişilerin dosyalarında Bank Asya, himmet ve HTS gibi diğer delilleri içeren unsurlarda yer alıyorsa tutuklanacaklar. Bu kapsama mahrem hizmetler ve örgütün kritik kurumlarında bulunan asker, polis, öğretmen, hakim-savcı, müfettiş ve bilgi işlem uzmanları girmiyor. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, ancak asker, polis, mahrem hizmetler, hakim-savcı, müfettiş, öğretmen ve bilgi işlem uzmanları arasından etkin pişmanlıktan yararlanarak örgüt hakkında yeni kişi ismi ve ‘somut’ bilgi verenler ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakılacak. 

Mağduriyetlerin önüne geçilecek

Sabah Gazetesi’nin haberinde ise “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın attığı bu adımla hem mağduriyetlerin önüne geçilecek. Adlî kontrol serbestliği itiraflarında örgütün çözülmesine yönelik somut bilgilerde tutarlılık şartına bağlanıyor” ifadeleri yer aldı. 

Etiketler: bylock
Okunma Sayısı: 30689
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ismail

    11.9.2017 12:19:41

    20 yılık tır şöfer yapan 4 kez bylok vürüs hiç bir şifre veya kullanmamş birine ilk duruşmata 7 yıl 6 ay hüküm vermesi inanılmaz bir ataletsizlık yaşanan yer düzce

  • Yusuf ATMACA

    7.6.2017 11:58:34

    Üstünlerin hukuku değil hukukun ÜSTÜNLÜĞÜNÜ asl olandır. Darbeyi kim yaptığı açığa çıkarılmadan 1milyon dan fazla mağdur vatansever hukuksuzluğa uğraması üstüne birde terör iftirası atılması Allahım bunu yapanlar müslüman mı? Dedirtiyor.

  • abidin

    7.6.2017 10:39:44

    Bundandır ki hukukçular, devletin izin verdiği özel okula çocuğunu göndermenin ya da dönemin Başbakanının alây-ı vâlâ ile açılışını yaptığı bankada hesâp açmanın, gazete ve dergi aboneliğinin “suçlanma sebebi” sayılması garabeti bir yana, en iddialı “deliller”in başında gösterilen “ByLock kullanımı”nın bile tek başına delil sayılamayacağını, ancak bir işâret ve karine olabileceğini, ancak buna bağlı olarak suç teşkil eden bir hareketin “suçlanacağını” belirtiyorlar.

  • abidin

    7.6.2017 10:17:00

    Bank Asya, himmet ve HTS gibi diğer delilleri .15 temmuzdan önce BUNLAR Suçmuydu .örgüt hakkında yeni kişi ismi ve ‘somut’ bilgi verenler.(GAMMAZLAMA).Birisi sizi sevmiyor ismizi verdi ne olacak.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı