"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ByLock tek başına delil olamaz

25 Nisan 2017, Salı
Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, ByLock’un tek başına delil sayılamayacağını belirterek, Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozdu.

MİT raporları doğrultusunda suç delili olarak kabul edilen ve MİT’in hazırladığı listelerle yüz binlerce kişinin tutuklandığı ByLock programının tek başına delil sayılamayacağına hükmeden Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin ByLock kararını bozdu. Mahkeme kararın bozulmasında delil yetersizliği ve somut delil ve suçlama için MİT raporlarının yeterli olamayacağı hükmünü verdi. Yeni Akit’te yer alan habere göre, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, MİT’in verdiği rapordaki bulguların, diğer resmi kurumlarda yapılacak araştırmalarla teyid ettirilmesini istedi ve yerel mahkemenin kararını bozdu. HTS kayıtları, ByLock kullanımı araştırılıp yeni bir karar verilecek. 

MİT raporlarından başka delil bulunmadı

Bölge Adliye Mahkemesi’nin bozma gerekçesinde dikkat çeken ayrıntılar ise şöyle; Bylock programının kullanıldığına ilişkin MİT raporundan başka delil bulunmadığı, İMEİ numarasının başka hatlardan kullanılıp kullanılmadığını araştırılması, Bylock üzerinden sesli görüşme yapılıp yapılmadığı yapıldı ise bu kişiler hakkında soruşturma olup olmadığı şeklinde. Bu karar, ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklu veya tutuksuz yargılanan tüm sanıklar için de emsal teşkil ediyor.

 

 

Okunma Sayısı: 10668
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ufuk

    25.4.2017 00:27:39

    Bu baylok mudur ne menem . bunun içeriğine ulasılamıyormu yav . içerisinde suç varsa kesin cezasını kimse kim. Yok o baylokcu şu baylokcu bırakın gurultuyu de şunun içeriğine ulaşın. Biz de oğrenelim kim ne halt garıştırmış. Yeterin gari yav.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı