"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cami anonsuyla seferber oldular

10 Temmuz 2018, Salı 18:05
Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının ardından köyden mahalle statüsüne geçen 550 nüfuslu Sarılar’da, 24 kişinin öldüğü, 318 kişinin yaralandığı tren faciasında üzerlerine düşen görevi yerine getirmenin buruk bir mutluluğu yaşanıyor.

Kazanın duyulmasının ardından Muhtar Fuat Döner’in talimatıyla köy camisinden anonslar yapılarak kaza duyuruldu ve köylüler yardıma çağrıldı. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği demeden onlarca köylü traktör ve kamyonlarla olay yerine gitti. Canla başla çalışan köylü, kurtarma ekipleri gelene kadar yaralıları traktörlerle ambulanslara taşıdı. Olayı duyar duymaz kazanın yaşandığı bölgeye koştuklarını söyleyen Çiftçi Fikret Döner (70), “Vatandaşımızın başı sağ olsun. Köylümüz çok büyük fedakârlık yaptı, tek yürek olduk. Hasta ve yaralılarımızı traktörlerle ambulanslara taşıdık. Böyle olduğu müddetçe Türkiye’ye hiçbir şey olmaz” dedi.

25 traktör olay yerindeydi 

Kazanın hemen ardından köy camiinden yardım anonsları yapıldığını belirten Nemci Altun (65) ise, “Bu kaza olduktan sonra köy muhtarımız köydeki camimizden yardım etmemiz için anonslarla bilgi verdi. Köyümüzden en az 25 traktör olay yerine girip bütün yaralıları ambulansların girebildiği noktalara kadar taşıdı. Kurtarma ekipleri gelene kadar köylülerimiz yaralılara yardım etti. Yaralıların bir kısmı da yürüyerek köyümüze intikal etmesi sonucu buradan Çorlu Devlet Hastanesi’ne gönderildi” diye konuştu.

***

Araştırma önergesi verildi

CHP milletvekili Zeynel Emre, Tekirdağ’daki tren kazasının araştırılması için önerge verdi. Önergede, “Ülkemizde kamu görevlileri ve siyasilere yönelebilecek her türlü idarî ve adlî soruşturmanın amacından uzaklaştırılmasının ağır bedelini ne yazık ki yeni yeni toplu ölümlerin yaşandığı kazalarla ödemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1182
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı